HR Groep Streetcare biedt nu een nieuwe duurzame lijn aan, UPVC Unplasticized Polyvinyl Chloride. De U in UPVC staat voor Unplasticized, wat "zonder weekmakers" betekent. Naast de duurzame verkeersborden en duurzame dragers zijn er nu ook duurzame harpoenpalen.
Deze UPVC harpoenpalen zijn gemaakt in samenwerking met Climate Signs en bestaan uit gerecycled kunststof. Dit zijn objecten uit de openbare ruimte die we in ons dagelijks gebruik nodig hebben en uiteindelijk bij het afval terechtkomen. Voorbeelden hiervan zijn: frame van een computer, onderdelen van een auto, lantaarnpaalkap en telefoononderdelen. De onderdelen die bij het afval terecht komen, benutten we en worden gemalen tot gerecycled kunststof.
Dit gerecycled kunststof wordt omgezet in een harpoenpaal door middel van een spuitgietproces. Dit is een productietechnologie waarbij kunststofkorrels worden gesmolten en onder sterke druk in een matrijs wordt geperst. Zodra de hete korrels in de koude matrijs terechtkomen wordt het kunststof verhard, tot in dit geval een harpoenpaal.
In het Nationale Grondstofakkoord is opgenomen dat vanaf 2050 Nederland een circulaire economie wil hebben. Dat is een economie waarin zoveel mogelijk duurzame hernieuwbare grondstoffen worden gebruikt, producten en grondstoffen worden hergebruikt en waarin afval niet bestaat. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen gebruiken. Denk hierbij aan mineralen, metalen en fossiel.
De UPVC harpoenpalen reduceren CO2-uitstoot tot minimaal CO2-neutraal en biedt een ultieme kans om CO2-voetafdruk in hoog tempo te reduceren en circulariteit te organiseren. Met dit product wordt de buitenruimte verduurzaamd en wordt er bijgedragen aan de klimaatdoelstellingen in het Nationale Grondstofakkoord.
Bij plaatsing worden de harpoenpalen ingevoerd in ons digitaal beheersysteem. Deze data zijn via ons online platform inzichtelijk voor onze klanten.
Specificaties biobased UPVC-producten:
Vóór juli 2024 moeten nieuwe auto’s voorzien zijn van ISA (Intelligent Speed Assistance). ISA is een hulpmiddel dat ervoor zorgt dat de bestuurder niet (onbewust) de geldende maximumsnelheid overschrijdt. Den Bosch is de eerste gemeente die ISA-proof is, en dit dankzij onze verkeersbordendata.
Gisteren was het eindelijk zo ver; het eerste 30km bord in Amsterdam is geplaatst door onze plaatsingsdienst. Het project krijgt grote media aandacht, zo was onze plaatsingsdienst onder andere te woord op Hart van Nederland, en waren we te zien op NOS. Gemeente Amsterdam wil voorlopen op het gebied van verkeersveiligheid, en heeft daarom besloten om als eerste gemeente in Nederland op circa 500 wegen de 50km p/u borden te vervangen voor 30km p/u borden