Nu ook duurzame harpoenpalen leverbaar

25-April-2022

HR Groep Streetcare biedt nu een nieuwe duurzame lijn aan, UPVC Unplasticized Polyvinyl Chloride. De U in UPVC staat voor Unplasticized, wat "zonder weekmakers" betekent. Naast de duurzame verkeersborden en duurzame dragers zijn er nu ook duurzame harpoenpalen.

Deze UPVC harpoenpalen zijn gemaakt in samenwerking met Climate Signs en bestaan uit gerecycled kunststof. Dit zijn objecten uit de openbare ruimte die we in ons dagelijks gebruik nodig hebben en uiteindelijk bij het afval terechtkomen. Voorbeelden hiervan zijn: frame van een computer, onderdelen van een auto, lantaarnpaalkap en telefoononderdelen. De onderdelen die bij het afval terecht komen, benutten we en worden gemalen tot gerecycled kunststof.

De objecten uit de openbare ruimte komen veelal uit Nederland en Duitsland, waardoor het kunststof geen lange afstand meer hoeft af te leggen om te komen tot het eindproduct. De uitstoot van transport wordt zo geminimaliseerd. Doordat de producten uit de regio komen, is het een stuk minder gevoelig voor prijsstijgingen door ontwikkelingen uit de rest van de wereld.

Dit gerecycled kunststof wordt omgezet in een harpoenpaal door middel van een spuitgietproces. Dit is een productietechnologie waarbij kunststofkorrels worden gesmolten en onder sterke druk in een matrijs wordt geperst. Zodra de hete korrels in de koude matrijs terechtkomen wordt het kunststof verhard, tot in dit geval een harpoenpaal.

In het Nationale Grondstofakkoord is opgenomen dat vanaf 2050 Nederland een circulaire economie wil hebben. Dat is een economie waarin zoveel mogelijk duurzame hernieuwbare grondstoffen worden gebruikt, producten en grondstoffen worden hergebruikt en waarin afval niet bestaat. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen gebruiken. Denk hierbij aan mineralen, metalen en fossiel.

De UPVC harpoenpalen reduceren CO2-uitstoot tot minimaal CO2-neutraal en biedt een ultieme kans om CO2-voetafdruk in hoog tempo te reduceren en circulariteit te organiseren. Met dit product wordt de buitenruimte verduurzaamd en wordt er bijgedragen aan de klimaatdoelstellingen in het Nationale Grondstofakkoord.


Bij plaatsing worden de harpoenpalen ingevoerd in ons digitaal beheersysteem. Deze data zijn via ons online platform inzichtelijk voor onze klanten.

Specificaties biobased UPVC-producten:


- Duurzaam en CO2-negatief door gebruik circulair plantaardig restproduct als grondstof
- Geen toxische toevoegingen en weekmakers
- Levensduur van 20 jaar, daarna volledig recyclebaar
- Slag- en krasvast en functioneel flexibel
- Geheel onderhoudsvrij materiaal, makkelijk te reinigen
- Temperatuursbestendig -40 tot +80 °C
- Soortelijk gewicht 0,95 g/cm3
- Chemisch bestendig, vocht- en vuilafstotend


Bestel de UPVC harpoenpaal hier 

Ondernemers adopteren vuilnisbakken

22-September-2022
Slimme vuilnisbakken: minder afval op straat

Zijn de schoolzones in jouw areaal veilig genoeg?

21-July-2022
De eerste schoolvakanties zijn begonnen. Tijd om jouw areaal voor te bereiden op een veilige start van het nieuwe schooljaar.
Bel ons via: +31 (0)70 399 85 11
Mail naar: info@hrgroep.nl
Of vul het contactformulier in
Nieuwsbrief
Marketing door
youtube linkedin