Botsvriendelijke palen vergroten veiligheid tijdens ongeluk

30-September-2022

Veiligheid op de weg, daar zijn jij en ik elke dag mee bezig. We doen er alles om een ongeluk te voorkomen. Gebeurt het dan toch, dan wil je dat het risico voor de inzittenden zo klein mogelijk is.

De kans dat je een eenzijdig ongeluk tegen een stalen paal overleefd is klein, doordat het voorwerp niet meebeweegt. De palen van Ecoposte zijn zo ontwikkeld dat de palen opvouwen waardoor de kans op letsel wordt verkleind. Niet voor niets wordt deze paalconstructie gezien als een veilige optie op de markt.

Klap voor inzittenden bij botsing enorm


Bots je met 90 km/u tegen een vast voorwerp aan dan komt de klap overeen met een vrije val van de 11de verdieping (32 meter). De risico’s voor de weggebruiker zijn enorm. Het is belangrijk om te kijken hoe je de impact van een botsing kunt verkleinen, zodat de overlevingskans toeneemt.


Daarom zoeken we continue naar de beste producten en leveranciers. Draagt het product bij aan de hoogst mogelijke veiligheid? Dan kijken we het liefst ook naar hoe we dit op een duurzame manier kunnen doen.

We zijn dan ook trots om samen te werken met Ecoposte. Wiens missie is om “de wereld innovatie, duurzame, veilige en haalbare oplossingen te bieden”.

Ecoposte palen voldoen aan de crashtest

Het is in Nederland verplicht om voor specifiek kritische locaties als fabrikant een crashtestcertificaat te overhandigen bij levering en installatie van palen en constructies. In het algemeen geeft een crashtest veel aan over de veiligheid van het product en daarmee voor inzittenden van voertuigen en passanten. Omdat de meeste fabrikanten niet kiezen voor zo'n test, heeft Rijkswaterstaat besloten om alle palen en constructies in Nederland te gaan testen via een crashtest. Palen en constructies die deze test succesvol doorstaan krijgen de certificering EN12.767.

Ecoposte palen bezitten deze certificering EN12.767 al wel. Waarbij ze de Europese veiligheidsclassificatie van 100NE2 hebben verkregen. Verschillende crashtests laten zien dat wanneer een auto met 35 km/u en 100 km/u op de paal botst er géén letsel of penetratie van de paal in de auto plaatsvindt. De veiligheid van de inzittenden neemt hierdoor toe en letsel aan inzittenden van het voertuig en/of schade aan het voertuig neemt aanzienlijk af. 

Daarnaast zijn de innovatieve palen vlamvertragend, meebuigend bij een botsing en vertraagt het voertuig na de klap. Ze zijn dus botsveilig. Een video van deze crashtest en werking van de Ecoposte paal vind je hier.

Duurzaamheid


De Ecoposte palen zijn duurzame palen. Om de palen te maken wordt er dagelijks 3 tot 5 ton gerecyclede kunststoffen uit het afval gehaald. Het is een circulair product dat ook na gebruik recyclebaar is. De palen bezitten de Green Seal-certificering, een van de meest vertrouwde ecolabels ter wereld. Deze certificering laat zien dat een product voldoet aan de strengste normen voor prestaties, gezondheid en milieuvriendelijkheid.

Meer weten over Ecoposte? Klik hier

Ecoposte producten


Binnen HR Groep Streetcare bieden wij de volgende Ecoposte producten aan:

Hectometerborden Kies dan bij 'bevestiging' voor 'bevestiging paal Ecoposte'

Verkeerszuilen met buispaal 2,0m/60mm. Kies bij afmeting Ecoposte

Buispalen incl. grondankerstaven Kies bij uitvoering Ecoposte

Ice Guardian

26-January-2023
Het ijs-waarschuwingsbord van Ice Guardian knippert wanneer de luchttemperatuur onder de 3 graden daalt.

Nieuwe Europese regelgeving over het beschikbaar stellen van verkeersdata

08-November-2022
Vanaf 1 januari 2025 zijn houders van verkeerdata met de nieuwe Europese regelgeving verplicht om cruciale data goed bij te houden en beschikbaar te stellen voor gebruikers. Het moet actueel, real time (zo snel mogelijk, maar in alle redelijkheid) en van goede kwaliteit zijn. Serviceproviders, zoals TomTom of Waze moeten vervolgens de data gebruiken en in hun diensten verwerken. Beschik je niet over zulke data dan word je niet verplicht gesteld om de data te hebben.

Waar moet een kegel met reflecterende folie aan voldoen?

14-October-2022
Met geautomatiseerd plaatsen van kegels is kwaliteit van het product erg belangrijk, maar waar let je op bij het kiezen van een kegel en folie?

Ondernemers adopteren vuilnisbakken

02-September-2022
Slimme vuilnisbakken: minder afval op straat
Bel ons via: +31 (0)70 399 85 11
Mail naar: info@hrgroep.nl
Of vul het contactformulier in
Nieuwsbrief
Marketing door
youtube linkedin