Botsvriendelijke palen vergroten veiligheid tijdens ongeluk

30-September-2022

Veiligheid op de weg, daar zijn jij en ik elke dag mee bezig. We doen er alles om een ongeluk te voorkomen. Gebeurt het dan toch, dan wil je dat het risico voor de inzittenden zo klein mogelijk is.

De kans dat je een eenzijdig ongeluk tegen een stalen paal overleefd is klein, doordat het voorwerp niet meebeweegt. De palen van Ecoposte zijn zo ontwikkeld dat de palen opvouwen waardoor de kans op letsel wordt verkleind. Niet voor niets wordt deze paalconstructie gezien als een veilige optie op de markt.

Klap voor inzittenden bij botsing enorm


Bots je met 90 km/u tegen een vast voorwerp aan dan komt de klap overeen met een vrije val van de 11de verdieping (32 meter). De risico’s voor de weggebruiker zijn enorm. Het is belangrijk om te kijken hoe je de impact van een botsing kunt verkleinen, zodat de overlevingskans toeneemt.


Daarom zoeken we continue naar de beste producten en leveranciers. Draagt het product bij aan de hoogst mogelijke veiligheid? Dan kijken we het liefst ook naar hoe we dit op een duurzame manier kunnen doen.

We zijn dan ook trots om samen te werken met Ecoposte. Wiens missie is om “de wereld innovatie, duurzame, veilige en haalbare oplossingen te bieden”.

Ecoposte palen voldoen aan de crashtest

Het is in Nederland verplicht om voor specifiek kritische locaties als fabrikant een crashtestcertificaat te overhandigen bij levering en installatie van palen en constructies. In het algemeen geeft een crashtest veel aan over de veiligheid van het product en daarmee voor inzittenden van voertuigen en passanten. Omdat de meeste fabrikanten niet kiezen voor zo'n test, heeft Rijkswaterstaat besloten om alle palen en constructies in Nederland te gaan testen via een crashtest. Palen en constructies die deze test succesvol doorstaan krijgen de certificering EN12.767.

Ecoposte palen bezitten deze certificering EN12.767 al wel. Waarbij ze de Europese veiligheidsclassificatie van 100NE2 hebben verkregen. Verschillende crashtests laten zien dat wanneer een auto met 35 km/u en 100 km/u op de paal botst er géén letsel of penetratie van de paal in de auto plaatsvindt. De veiligheid van de inzittenden neemt hierdoor toe en letsel aan inzittenden van het voertuig en/of schade aan het voertuig neemt aanzienlijk af. 

Daarnaast zijn de innovatieve palen vlamvertragend, meebuigend bij een botsing en vertraagt het voertuig na de klap. Ze zijn dus botsveilig. Een video van deze crashtest en werking van de Ecoposte paal vind je hier.

Duurzaamheid


De Ecoposte palen zijn duurzame palen. Om de palen te maken wordt er dagelijks 3 tot 5 ton gerecyclede kunststoffen uit het afval gehaald. Het is een circulair product dat ook na gebruik recyclebaar is. De palen bezitten de Green Seal-certificering, een van de meest vertrouwde ecolabels ter wereld. Deze certificering laat zien dat een product voldoet aan de strengste normen voor prestaties, gezondheid en milieuvriendelijkheid.

Meer weten over Ecoposte? Klik hier

Ecoposte producten


Binnen HR Groep Streetcare bieden wij de volgende Ecoposte producten aan:

Hectometerborden Kies dan bij 'bevestiging' voor 'bevestiging paal Ecoposte'

Verkeerszuilen met buispaal 2,0m/60mm. Kies bij afmeting Ecoposte

Buispalen incl. grondankerstaven Kies bij uitvoering Ecoposte

Bots vriendelijk wegmeubilair

09-November-2023
Rijkswaterstaat (RWS) wil klimaatneutraal en circulair werken vanaf 2030. Om volledig circulair te werken moet je dus ook het wegmeubilair verduurzamen. In de visie ‘De weg in 2050’ zijn door Rijkswaterstaat drie toekomstscenario’s geschetst, waarvan twee een goede stap zijn richting de toekomst. Hoe wij daaraan bijdragen lees je in dit artikel.

Zwerfafval voorkomen; supporter van schoon

23-October-2023
Gooi jij je afval ook in de bak? Zwerfafval voorkomen, dat is het doel van Supporter van Schoon. Door deze borden die vanaf nu in onze shop te bestellen zijn stellen we andere gemeentes en bedrijven in staat zelf zwerfafval effectief aan te pakken én te voorkomen. 

Den Bosch ISA-proof dankzij verkeersbordendata!

04-October-2023

Vóór juli 2024 moeten nieuwe auto’s voorzien zijn van ISA (Intelligent Speed Assistance). ISA is een hulpmiddel dat ervoor zorgt dat de bestuurder niet (onbewust) de geldende maximumsnelheid overschrijdt. Den Bosch is de eerste gemeente die ISA-proof is, en dit dankzij onze verkeersbordendata. 

Eerste van de 4.400 nieuwe 30km borden in Amsterdam geplaatst!

03-October-2023

Gisteren was het eindelijk zo ver; het eerste 30km bord in Amsterdam is geplaatst door onze plaatsingsdienst. Het project krijgt grote media aandacht, zo was onze plaatsingsdienst onder andere te woord op Hart van Nederland, en waren we te zien op NOS. Gemeente Amsterdam wil voorlopen op het gebied van verkeersveiligheid, en heeft daarom besloten om als eerste gemeente in Nederland op circa 500 wegen de 50km p/u borden te vervangen voor 30km p/u borden

youtube linkedin