Zwerfafval voorkomen; supporter van schoon

23-October-2023
Gooi jij je afval ook in de bak? Zwerfafval voorkomen, dat is het doel van Supporter van Schoon. Door deze borden die vanaf nu in onze shop te bestellen zijn stellen we andere gemeentes en bedrijven in staat zelf zwerfafval effectief aan te pakken én te voorkomen.  Uit onderzoeken van Rijkswaterstaat blijkt dat de ondergrond op bepaalde plekken meer zwerfafval bevat dan andere. Met name op de bedrijventerreinen, in drukke winkelgebieden, bij sportverenigingen en langs de snoeproutes. Dat zijn trajecten tussen scholen en supermarkten of snackbars, waar vaak erg veel zwerfafval ligt. Op deze plekken moet extra gefocust worden. Nederland Schoon kiest toepasselijk voor duurzame NTS borden. NTS borden van Nederlandse hennepvezels kunnen namelijk volledig gerecycled worden. Dit past bij de missie en visie van de organisatie.
Wil jij ook bijdragen aan een schonere wereld? Ga ook aan de slag! Geen behoefte aan dit specifieke bord? Begin met het maken van een verschil door te kiezen voor borden van natuurlijke materialen zoals NTS. HR Groep Streetcare geeft passend advies bij de doelstellingen van jouw gebied. 

Bots vriendelijk wegmeubilair

09-November-2023
Rijkswaterstaat (RWS) wil klimaatneutraal en circulair werken vanaf 2030. Om volledig circulair te werken moet je dus ook het wegmeubilair verduurzamen. In de visie ‘De weg in 2050’ zijn door Rijkswaterstaat drie toekomstscenario’s geschetst, waarvan twee een goede stap zijn richting de toekomst. Hoe wij daaraan bijdragen lees je in dit artikel.
youtube linkedin