Zijn de schoolzones in jouw areaal veilig genoeg?

21-July-2022
De eerste schoolvakanties zijn begonnen. Tijd om jouw areaal voor te bereiden op een veilige start van het nieuwe schooljaar.
Op 22 augustus beginnen de eerste scholen weer. Spannend voor kinderen en ouders, maar ook de weg er naar toe kan spannende situaties opleveren. Zo vallen er in de maand september, vlak na de zomervakantie, onder 12 jarigen relatief gezien twee keer zoveel verkeersslachtoffers dan in de rest van het jaar.

Juist vóór de start van het schooljaar is het daarom belangrijk om extra aandacht te besteden aan het creëren van een veilige schoolzone. Om onveilige situaties te voorkomen, is het noodzakelijk om verkeersdeelnemers zoals school- en voorbijgangers duidelijk te maken dat ze zich in een schoolzone bevinden. Attentiematerialen zoals Pierre Pencil, motto uitingen en schoolzoneborden dragen hieraan bij.
Een veilige schoolzone houdt in dat kinderen, die lopend of fietsend naar school komen, zo min mogelijk hinder ondervinden van autoverkeer. Een autovrije straat voor de school is niet altijd te realiseren. Wel kan de directe omgeving bij een schooltoegang worden afgestemd op kinderen. Bijvoorbeeld door te voorkomen dat auto’s op de stoep parkeren, waardoor het zicht voor en op kinderen niet wordt belemmerd.
HR Groep Streetcare kan de verkeersproblemen achterhalen, verkeerskundig advies geven en de juiste verkeersmaterialen plaatsen om schoolzones veiliger en prettiger te maken.

Verkeersproblemen binnen een schoolzone zijn veelzijdig en daarom vraagt iedere omgeving om een eigen integrale aanpak. Gevaarlijke situaties worden zichtbaar door individuele schoolroutes inzichtelijk te maken en knelpunten in kaart te brengen.
Met ons Intelligent Public Space management (IPSm) platform hebben wij inzicht in alle data van borden inclusief motto uitingen zodat het vervangen van deze posters in panelen efficiënt en makkelijk geregeld kan worden voor jouw areaal. Handig voor de 'Onze scholen zijn weer begonnen' uitingen van Veilig Verkeer Nederland (VVN).

Onze verkeerskundigen leveren maatwerk waarbij er wordt gekeken of borden op de juiste plek staan, er borden missen en of er een waarschuwingsbord aanwezig is bij het zebrapad. Ook kan de plaats van een drempel, displays en attentiematerialen worden bekeken. Zo krijg je inzichtelijk voor jouw areaal welke schoolzones veilig zijn ingericht en wordt er pa­ssend advies gegeven ter verbetering.

Benieuwd wat deze data voor jouw areaal kan betekenen?

Vraag een gratis demo op de IPSm pagina aan en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Ondernemers adopteren vuilnisbakken

22-September-2022
Slimme vuilnisbakken: minder afval op straat
Bel ons via: +31 (0)70 399 85 11
Mail naar: info@hrgroep.nl
Of vul het contactformulier in
Nieuwsbrief
Marketing door
youtube linkedin