Waar moet een kegel met reflecterende folie aan voldoen?

14-October-2022
Met geautomatiseerd plaatsen van kegels is kwaliteit van het product erg belangrijk, maar waar let je op bij het kiezen van een kegel en folie? Er gebeuren te veel ongelukken met wegwerkers tijdens het plaatsen van verkeersmaatregelen. Daarom is de richtlijn voor het plaatsen van kegels en bakens om dit geautomatiseerd te doen. Een kwalitatief goede kegel is daarbij van belang. Maar waar voldoet een kwalitatief goede kegel en folie aan?

Richtlijn geautomatiseerd kegels plaatsen

Het werken aan de weg moet veilig gebeuren. Zowel voor de weggebruiker als de wegwerker. Door het plaatsen van wegafzettingen wordt een veilige werkplek op of langs de weg gecreëerd. Maar juist bij het plaatsen, onderhouden of verwijderen van deze wegafzettingen vinden veel ingrijpende ongevallen plaats met wegwerkers. Omdat er gewerkt wordt met groot en zwaar materiaal en materieel is de kans op lichamelijke overbelasting groot.

Om een veilige werksituatie te creëren voor de wegwerker, heeft het CROW richtlijnen opgesteld. Het (ver)plaatsen van wegafzettingen zoals bakens en kegels dient nu automatisch te gebeuren of met een autolaadkraan. Daar waar het technisch mogelijk is. Omdat kegels nu vaker machinaal geplaatst worden is het belangrijk dat kegels van goede kwaliteit zijn, zo weet je zeker dat de machine de kegel goed kan pakken en neer kan zetten

Wat is een kwalitatief goede kegel?

Het is belangrijk dat de kunststofkegel bestand is tegen alle weersomstandigheden. Kunststof heeft namelijk de eigenschap om te krimpen bij kou en uit te zetten bij warmte. Om dit te voorkomen moet er, afhankelijk van het type kunststof, nog een extra handeling worden uitgevoerd. Zo moet er bijvoorbeeld nog een cover sheet worden toegevoegd tussen de kegel en de retroreflecterende folie. Daardoor blijft de folie plakken en zitten.
Om aan de veiligheidsnormen te voldoen moet de folie er precies omheen passen, zodat het retroreflecterend vermogen van de folie op iedere plek goed is. Daarom is het belangrijk dat er geen (kleine) afwijkingen zijn in het formaat van de kegel.
Om de beste kwaliteit te beloven werken wij samen met Wemas. De kegels zetten niet uit of krimpen niet. Met 50 jaar ervaring in het productieproces zijn zij ervaren in het leveren van een goede en constante kwaliteit. Zo heeft de kegel geen kans om door een foutje geleverd te worden met scherpe randen. Dit is belangrijk omdat bij het stapelen scherpe randen de folie van een andere kegel kan beschadigen. Daarnaast is de kegel altijd precies dezelfde maat zodat de folie te allen tijden netjes eromheen past.
Waar moet retroreflecterende folie op een kegel aan voldoen?

Bij retroreflecterende folie op kegels is naast het reflecterend vermogen, een van de belangrijkste eisen dat de folie goed blijft zitten vanwege de eigenschappen van kunststof. Daarom raden wij de folie van Orafol aan. Orafol is de marktleider op het gebied van retroreflecterende folie en heeft ruim 15 jaar ervaring op dit gebied.

Gewone folie is vaak stijf. Plak je dit op een kegel dan zie je vaak dat de folie loslaat, er ontstaan rimpels. Daarom is het belangrijk dat de folie flexibel genoeg is. Zo blijft het netjes zitten. De 5930M folie van Orafol is een gemetalliseerde folie dat extra dun, flexibel en makkelijk geplakt kan worden. Door de speciale lijmlaag is deze folie extra geschikt voor een kegel. Daarnaast is de folie dichtgesmolten waardoor er geen stof, vuil of water in de folie kan komen.

Is jouw schoolzone veilig genoeg?

25-July-2023

De eerste schoolvakanties zijn begonnen. Het nieuwe schooljaar komt al om de hoek kijken. Ben jij goed voorbereid op een veilige start van dit nieuwe schooljaar?

Duurzame tip gemeenten "Denk groot, maar begin vooral klein."

28-June-2023
We gooien over de hele wereld ongelofelijk veel afval weg. Waar je dit afval brengt, is erg belangrijk voor het recycleproces. Afvalcommunicatie via goede duurzame bebording vanuit de gemeente speelt hier een cruciale rol in. Om te helpen met de afvalcommunicatie, zijn HR Groep Streetcare en project- en campagnebureau Van Loof de samenwerking aangegaan voor opdrachtgever AVU (Afval Verwijdering Utrecht).

Mag het een maatje kleiner?

05-September-2023
Een vraag die regelmatig aan verkeersborden fabrikanten wordt gesteld door opdrachtgevers, is of een verkeersbord in een kleinere afmeting geleverd kan worden. In veel gevallen zal de fabrikant een bord leveren in het formaat waarin de koper het wenst te hebben.

Echter merken we dat er in toenemende mate verkeersborden te klein worden besteld. Hoezo te klein?

Slimme, kleurrijke vuilnisbakken

26-June-2023

Heb jij ze al gezien? De slimme kleurrijke vuilnisbakken duiken steeds vaker op in gemeente Rijswijk in de Plaspoelpolder, en zorgen hiermee voor een schonere en fraaiere openbare ruimte.

Bel ons via: +31 (0)70 399 85 11
Mail naar: info@hrgroep.nl
Of vul het contactformulier in
Nieuwsbrief
Marketing door
youtube linkedin