VNVF presenteert berekenmethodiek duurzaamheidsscore verkeersborden

12-August-2019
De Nederlandse Vereniging Verkeersborden Fabrikanten (VNVF) publiceerde deze week het rapport 'Ontwikkeling VNVF duurzaamheidsindex verkeersborden'.


Onderzoek 
Dit rapport is opgesteld door CE Delft. De VNVF vroeg CE Delft om een berekenmethodiek te ontwikkelen die het gemakkelijker maakt voor verkeersbordenproducenten om de duurzaamheid van verkeersborden te berekenen. In het onderzoek van CE Delft zijn de bestaande verkeersborden opgenomen, die door de verschillende producenten in Nederland worden gemaakt. Verkeersborden van primair aluminium tot cradle-to-cradle aluminium, bamboe en hergebruikt aluminium.


Bamboe als duurzaam alternatief 
Het onderzoek wijst uit dat het de meest duurzame keuze is om oude borden op te knappen en opnieuw te gebruiken. De signface wordt dan van de drager verwijderd en de drager wordt voorzien van een nieuwe, digitaal geprinte folie. In de praktijk is dit echter niet altijd mogelijk, bijvoorbeeld omdat de drager niet meer in goede staat is en het ook niet mogelijk is om deze te herstellen. Ook zijn er regelmatig nieuwe verkeersborden nodig. Dan blijkt een verkeersbord van bamboe net als een verkeersbord van gerecycled aluminium een duurzame keuze. CE Delft zegt hierover: "Verschillen tussen de duurzaamheidsscores van minder dan 10% vallen binnen de foutmarge van de LCA-berekening en moeten als gelijkwaardig worden beschouwd."


Download hier het volledige rapport van CE Delft. 
Onafhankelijk onderzoek 
CE Delft draagt met onafhankelijk onderzoek en advies bij aan een duurzame samenleving. Zij is toonaangevend op het gebied van energie, transport en grondstoffen. Met economische, technische en beleidsmatige expertise helpt zij overheden, NGO’s en bedrijven structurele veranderingen te realiseren.

Zijn de schoolzones in jouw areaal veilig genoeg?

21-July-2022
De eerste schoolvakanties zijn begonnen. Tijd om jouw areaal voor te bereiden op een veilige start van het nieuwe schooljaar.

Nu ook duurzame harpoenpalen leverbaar

25-April-2022

HR Groep Streetcare biedt nu een nieuwe duurzame lijn aan, UPVC Unplasticized Polyvinyl Chloride. De U in UPVC staat voor Unplasticized, wat "zonder weekmakers" betekent. Naast de duurzame verkeersborden en duurzame dragers zijn er nu ook duurzame harpoenpalen.

Verhoging verkeersveiligheid door retroreflecterende folie van 3M Diamond Grade

29-March-2022
Deze ontwikkelingen zien we op de weg en zo draagt de retroreflecterende folie van 3M Diamond Grade bij aan verhoging van de verkeersveiligheid

ISA automatic speed assistant

18-March-2022
ISA is an automatic speed assistant that assists drivers in not exceeding the maximum speed. As a result, ISA not only contributes to road safety, but also, for example, to combating noise nuisance and air pollution. ISA works for this with camera recognition that reads the speed signs. With the signs that are now along the Dutch roads, these ISA cameras will not always work properly.
youtube linkedin