Snelheidsborden vervangen door stikstofakkoord

15-November-2019
De 120 en 130 km per uur borden langs de weg moeten vervangen worden als een van de maatregelen die moeten bijdragen om de stikstofcrisis op te lossen. Hoe kan vervolgens het vervangen van deze borden zo duurzaam mogelijk worden gedaan?
HR Groep heeft via haar landelijke verkeersbordendatabase alle borden in Nederland in kaart gebracht. Er zijn ruim 1200 snelheidsborden (120 en 130 km per uur) en HR Groep kan de locatie van deze borden direct in beeld brengen. Dit is van toegevoegde waarde voor de vervangingsoperatie, want het zomaar afvoeren van de huidige 130 km per uur borden is niet duurzaam. De 130 km per uur borden, bijvoorbeeld, zijn immers pas in 2012 geplaatst en nog lang niet aan het einde van hun levensduur.
Door het opstellen van een efficiënt vervangingsplan, kunnen borden mogelijk worden hergebruikt. HR Groep schat in dat de complete vervanging in een paar weken kan plaats vinden (in 2012 deed HR Groep dit in 3 weken tijd).
Nog een extra stap zetten in het realiseren van een circulaire oplossing? De borden die niet kunnen worden hergebruikt kunnen vervangen worden door borden van bamboe. Binnenkort start al een project met het plaatsen van ruim 2300 bamboe verkeers- en hectometerborden op de A1 (45 km snelweg).

Bots vriendelijk wegmeubilair

09-November-2023
Rijkswaterstaat (RWS) wil klimaatneutraal en circulair werken vanaf 2030. Om volledig circulair te werken moet je dus ook het wegmeubilair verduurzamen. In de visie ‘De weg in 2050’ zijn door Rijkswaterstaat drie toekomstscenario’s geschetst, waarvan twee een goede stap zijn richting de toekomst. Hoe wij daaraan bijdragen lees je in dit artikel.

Zwerfafval voorkomen; supporter van schoon

23-October-2023
Gooi jij je afval ook in de bak? Zwerfafval voorkomen, dat is het doel van Supporter van Schoon. Door deze borden die vanaf nu in onze shop te bestellen zijn stellen we andere gemeentes en bedrijven in staat zelf zwerfafval effectief aan te pakken én te voorkomen. 

Den Bosch ISA-proof dankzij verkeersbordendata!

04-October-2023

Vóór juli 2024 moeten nieuwe auto’s voorzien zijn van ISA (Intelligent Speed Assistance). ISA is een hulpmiddel dat ervoor zorgt dat de bestuurder niet (onbewust) de geldende maximumsnelheid overschrijdt. Den Bosch is de eerste gemeente die ISA-proof is, en dit dankzij onze verkeersbordendata. 

Eerste van de 4.400 nieuwe 30km borden in Amsterdam geplaatst!

03-October-2023

Gisteren was het eindelijk zo ver; het eerste 30km bord in Amsterdam is geplaatst door onze plaatsingsdienst. Het project krijgt grote media aandacht, zo was onze plaatsingsdienst onder andere te woord op Hart van Nederland, en waren we te zien op NOS. Gemeente Amsterdam wil voorlopen op het gebied van verkeersveiligheid, en heeft daarom besloten om als eerste gemeente in Nederland op circa 500 wegen de 50km p/u borden te vervangen voor 30km p/u borden

youtube linkedin