Slimme, kleurrijke vuilnisbakken

26-June-2023

Heb jij ze al gezien? De slimme kleurrijke vuilnisbakken duiken steeds vaker op in gemeente Rijswijk in de Plaspoelpolder, en zorgen hiermee voor een schonere en fraaiere openbare ruimte.

Wij kregen de vraag; kunnen jullie slimme en kleurrijke vuilnisbakken maken? En konden hier natuurlijk geen nee op zeggen. Wij hebben inmiddels in samenwerking met Belangen Bedrijven Rijswijk (BBR) de 2de serie afvalbakken in Gaudi Stijl geplaatst.

De gemeente subsidieert de afvalbakken en ondernemers kunnen deze adopteren. Via een slim systeem wat gekoppeld is aan het platform van HR Groep Streetcare, krijgt de ondernemer een seintje als de afvalbakken moeten worden geleegd. Zo blijft de omgeving schoon, representatief en veilig!

Uiteraard kan een ondernemer niet continue controleren of ‘zijn’ vuilnisbak vol is en daarom is de vuilnisbak slim. Om de vier uur wordt de vulgraad gecontroleerd en wanneer een bepaalde vulgraad is bereikt dan ontvangt de ondernemer een bericht per e-mail, sms of appje.

De reacties zijn positief, zo geeft Wethouder van Damme aan dat de vuilnisbakken “precies passen bij de doelstellingen om de bedrijventerreinen innovatief te houden, te vergroenen en te verduurzamen.” 

Inmiddels staan er 23 slimme vuilnisbakken en we zijn nog lang niet klaar! Dus bij deze roepen we ondernemers op om mee te doen. Meer informatie over de werking of interesse in een eigen slimme bak? BBR Rijswijk (bbr-rijswijk.nl)

Benieuwd hoe de vuilnisbakken werken?

Bots vriendelijk wegmeubilair

09-November-2023
Rijkswaterstaat (RWS) wil klimaatneutraal en circulair werken vanaf 2030. Om volledig circulair te werken moet je dus ook het wegmeubilair verduurzamen. In de visie ‘De weg in 2050’ zijn door Rijkswaterstaat drie toekomstscenario’s geschetst, waarvan twee een goede stap zijn richting de toekomst. Hoe wij daaraan bijdragen lees je in dit artikel.

Zwerfafval voorkomen; supporter van schoon

23-October-2023
Gooi jij je afval ook in de bak? Zwerfafval voorkomen, dat is het doel van Supporter van Schoon. Door deze borden die vanaf nu in onze shop te bestellen zijn stellen we andere gemeentes en bedrijven in staat zelf zwerfafval effectief aan te pakken én te voorkomen. 

Den Bosch ISA-proof dankzij verkeersbordendata!

04-October-2023

Vóór juli 2024 moeten nieuwe auto’s voorzien zijn van ISA (Intelligent Speed Assistance). ISA is een hulpmiddel dat ervoor zorgt dat de bestuurder niet (onbewust) de geldende maximumsnelheid overschrijdt. Den Bosch is de eerste gemeente die ISA-proof is, en dit dankzij onze verkeersbordendata. 

Eerste van de 4.400 nieuwe 30km borden in Amsterdam geplaatst!

03-October-2023

Gisteren was het eindelijk zo ver; het eerste 30km bord in Amsterdam is geplaatst door onze plaatsingsdienst. Het project krijgt grote media aandacht, zo was onze plaatsingsdienst onder andere te woord op Hart van Nederland, en waren we te zien op NOS. Gemeente Amsterdam wil voorlopen op het gebied van verkeersveiligheid, en heeft daarom besloten om als eerste gemeente in Nederland op circa 500 wegen de 50km p/u borden te vervangen voor 30km p/u borden

youtube linkedin