Project Amsterdam afgerond en "aangepakt als een militaire operatie".

08-December-2023

4.500 stickers verwijderd in 1 nacht! Hiermee is het project succesvol afgerond. 

Vannacht hebben onze ploegen, samen met de hulp van 51 ploegen van de sociale werkplaats Pantar, meer dan 4.500 tijdelijke stickers verwijderd van verkeersborden. De borden zijn de afgelopen maanden al door ons geplaatst, maar vannacht kon de sticker er definitief afgehaald worden, waardoor de nieuwe snelheid van 30 km/u zichtbaar is. Want vandaag, op 8 december, gaat deze snelheid officieel in op meer dan 500 wegen in Amsterdam.

Om 18u werd het eerste bord onthuld door wethouder Melanie van der Horst, en daarna begon het echte werk! Alle teams gingen via een slim uitgedachte route op pad. ‘Je kan je voorstellen dat het een gigantische operatie is om 4.500 stickers in 1 nacht te verwijderen, dus goede planning en efficiënte route voor de ploegen is cruciaal voor een goede uitvoering’. Aldus onze collega Mick Veerkamp, die verantwoordelijk is voor deze slimme werkroutes via onze digitale verkeersbordendatabase.

"Het was een erg koude, maar erg leuke nacht!"

Merel Masséus geeft aan dat de nacht erg goed verlopen is, iedereen had er veel zin in en de communicatie onderling verliep ook erg goed. Via de Whatsapp groep hield iedereen elkaar goed op de hoogte, en konden ploegen elkaar helpen waar nodig. ‘Onze interne afdelingen hebben heel erg goed samengewerkt, en dat was voor dit immense project ook echt noodzakelijk’. CEO Jacques Goddijn geeft aan dat de wens al langer bestond voor het samenvoegen van verschillende interne afdelingen zoals beheer, onderhoud en plaatsing, en dat te combineren met onze digitale verkeersdatabase. "Dit project heeft ons ertoe gebracht om écht als 1 team te opereren, mensen van de plaatsingsdienst leerden veel over de mogelijkheden van onze data, en vice versa. Echt een win-win!

We zijn erg trots dat we dit project op zo’n goede manier, en met zo’n speciale nacht hebben kunnen afronden. Het was een ‘militaire operatie’ met een geweldig resultaat.


Wij hopen (en gaan er stiekem vanuit) dat er meer gemeentes het voorbeeld van Amsterdam zullen volgen.

Project Amsterdam: video

24-January-2024
Met trots blikken wij terug op het grote project 'Amsterdam van 50km naar 30km per uur". In de nacht van 7 op 8 december ging de nieuwe snelheid in, en was ons team hard aan het werk. Onze ploegen hebben meer dan 4.500 tijdelijke stickers verwijderd van verkeersborden verspreid door heel Amsterdam. Benieuwd hoe het eraan toe ging? Wij delen deze video graag met je. 
youtube linkedin