Pilot IPSm voor Gemeente Amsterdam

30-May-2023

Pilot met IPSm voor Gemeente Amsterdam succesvol afgerond!

Amsterdam staat bekend om de historische binnenstad, de talloze grachten en oude panden. De prachtige bruggen en kades behoren tot Nederlands erfgoed, en om deze schoonheid te behouden gelden er vanaf 1 oktober 2022 strengere regels voor zwaar vervoer.

Voor de implementatie van deze nieuwe regels is een goede informatievoorziening richting inwoners en vervoerders essentieel. Bovendien moet de bewegwijzering aangepast worden aan de nieuwe regels. U kunt zich voorstellen dat dit een groot project is! 

HR Groep Streetcare en gemeente Amsterdam hebben gezamenlijk de huidige situatie geïnventariseerd en een plan van aanpak opgesteld. Dankzij Intelligent Public Space management van HR Groep Streetcare, kon er gemakkelijk een inventarisatie gemaakt worden van de vrachtverkeer bebording en de locatie en staat van deze borden. Zelfs de informatie op de borden, zoals de geldende gewichtsbeperkingen, kon gemakkelijk uit IPSm gehaald worden. 


 

Vervanging borden
Via live beelden uit IPSm kon bepaald worden welke borden vervangen moesten worden. Zo gaat de Plaatsingsdienst goed voorbereid op weg. De borden worden ter plekke voorbereid en vervolgens gemonteerd. Zodra een bord vervangen is, wordt de nieuwe informatie inclusief nieuwe foto direct via de QR-code (achterop het bord) toegevoegd aan IPSm. Zo blijft de informatie altijd actueel en relevant en heeft Amsterdam controle over het bordenareaal.

Pilot succesvol afgerond
Alle logistieke bebording is succesvol aangepast en ook weer geüpdatet via de IPSm- App. Ook is IPSm gekoppeld aan de bereikbaarheidskaart van Amsterdam. Via een slimme API, stuurt IPSm de data van vrachtverkeerbebording door aan de bereikbaarheidskaart. Zo blijft ook deze kaart altijd up-to-date!


Heeft u ook een uitdagend mobiliteitsproject? Onze afdeling IPSm denkt graag met u mee, neem contact op met Caroline van Rij om de mogelijkheden te bespreken of bekijk onze IPSm website.

Is jouw schoolzone veilig genoeg?

25-July-2023

De eerste schoolvakanties zijn begonnen. Het nieuwe schooljaar komt al om de hoek kijken. Ben jij goed voorbereid op een veilige start van dit nieuwe schooljaar?

Duurzame tip gemeenten "Denk groot, maar begin vooral klein."

28-June-2023
We gooien over de hele wereld ongelofelijk veel afval weg. Waar je dit afval brengt, is erg belangrijk voor het recycleproces. Afvalcommunicatie via goede duurzame bebording vanuit de gemeente speelt hier een cruciale rol in. Om te helpen met de afvalcommunicatie, zijn HR Groep Streetcare en project- en campagnebureau Van Loof de samenwerking aangegaan voor opdrachtgever AVU (Afval Verwijdering Utrecht).

Mag het een maatje kleiner?

05-September-2023
Een vraag die regelmatig aan verkeersborden fabrikanten wordt gesteld door opdrachtgevers, is of een verkeersbord in een kleinere afmeting geleverd kan worden. In veel gevallen zal de fabrikant een bord leveren in het formaat waarin de koper het wenst te hebben.

Echter merken we dat er in toenemende mate verkeersborden te klein worden besteld. Hoezo te klein?

Slimme, kleurrijke vuilnisbakken

26-June-2023

Heb jij ze al gezien? De slimme kleurrijke vuilnisbakken duiken steeds vaker op in gemeente Rijswijk in de Plaspoelpolder, en zorgen hiermee voor een schonere en fraaiere openbare ruimte.

Bel ons via: +31 (0)70 399 85 11
Mail naar: info@hrgroep.nl
Of vul het contactformulier in
Nieuwsbrief
Marketing door
youtube linkedin