Ondernemers adopteren vuilnisbakken

02-September-2022
Slimme vuilnisbakken: minder afval op straat Zwerfvuil op bedrijventerreinen is velen een doorn in het oog. Het staat niet alleen onverzorgd, maar trekt ook nog eens ongedierte aan. Helaas zijn er, om kosten te besparen, steeds minder vuilnisbakken in de openbare ruimte te vinden. Hoogste tijd om daar verandering in aan te brengen. Op 29 maart onthulde de BBR tijdens een ledenbijeenkomst bij Huawei een pilot met Slimme Afvalbakken. Die moet ervoor zorgen dat er minder zwerfvuil op straat terechtkomt.
"We hebben geconstateerd dat op bedrijventerreinen zoals de Plaspoelder nog steeds sprake is van zwerfvuil", vertelt Remco Zijlstra, secretaris van de BBR. "Er kunnen wat ons betreft nooit genoeg vuilnisbakken zijn, maar je kunt aan de andere kant ook niet van de gemeente verwachten dat die allemaal worden geleegd. Daarom hebben we het concept van de Slimme Vuilnisbak bedacht."
Het verschil tussen een 'gewone' en een slimme vuilnisbak is allereerst het uiterlijk. "De Slimme Vuilnisbakken zien er niet alleen schitterend uit, ze reflecteren ook licht in het donker en zijn daardoor goed te zien", verteld Zijlstra enthousiast. "Maar het bijzonderst is dat de vuilnisbak wordt geadopteerd door de ondernemer bij wie die voor de deur staat. De gemeente helpt met het financieren van de bak, de ondernemer krijgt automatisch een 'slim' berichtje op z'n telefoon en zorgt dat de bak geleegd wordt.
Om het initiatief nog meer te laten leven, kan op de site van de BBR bekeken worden hoe vol de vuilnisbak op dat moment zit. "De vuilnisbak geeft elke vier uur door hoeveel afval erin zit."

Op dit moment zijn er negen ondernemers die een Slimme Vuilnisbak geadopteerd hebben. "Met deze ondernemers gaan we de komende maanden de vuilnisbakken testen. Aan de hand van de resultaten worden eventuele vervolgstappen gezet." Ondernemers die geïnteresseerd zijn in het initiatief kunnen zich melden bij het secretariaat van de BBR via info@bbr-rijswijk.nl


Voor dit project van Belangenvereniging Bedrijven Rijswijk (BBR) zijn we de leverancier van deze software waarbij we niet alleen de sensoren leveren maar ook de slimme oplossing.

Benieuwd wat de mogelijkheden van de Slimme Vuilnisbak is binnen jouw gemeente? Neem contact met ons op via: info@hrgroep.nl


Bron: (Rijswijk.business/verbinden, 2022)

Nieuwe Europese regelgeving over het beschikbaar stellen van verkeersdata

08-November-2022
Vanaf 1 januari 2025 zijn houders van verkeerdata met de nieuwe Europese regelgeving verplicht om cruciale data goed bij te houden en beschikbaar te stellen voor gebruikers. Het moet actueel, real time (zo snel mogelijk, maar in alle redelijkheid) en van goede kwaliteit zijn. Serviceproviders, zoals TomTom of Waze moeten vervolgens de data gebruiken en in hun diensten verwerken. Beschik je niet over zulke data dan word je niet verplicht gesteld om de data te hebben.

Waar moet een kegel met reflecterende folie aan voldoen?

14-October-2022
Met geautomatiseerd plaatsen van kegels is kwaliteit van het product erg belangrijk, maar waar let je op bij het kiezen van een kegel en folie?
Bel ons via: +31 (0)70 399 85 11
Mail naar: info@hrgroep.nl
Of vul het contactformulier in
Nieuwsbrief
Marketing door
youtube linkedin