Ondernemers adopteren vuilnisbakken

02-September-2022
Slimme vuilnisbakken: minder afval op straat Zwerfvuil op bedrijventerreinen is velen een doorn in het oog. Het staat niet alleen onverzorgd, maar trekt ook nog eens ongedierte aan. Helaas zijn er, om kosten te besparen, steeds minder vuilnisbakken in de openbare ruimte te vinden. Hoogste tijd om daar verandering in aan te brengen. Op 29 maart onthulde de BBR tijdens een ledenbijeenkomst bij Huawei een pilot met Slimme Afvalbakken. Die moet ervoor zorgen dat er minder zwerfvuil op straat terechtkomt.
"We hebben geconstateerd dat op bedrijventerreinen zoals de Plaspoelder nog steeds sprake is van zwerfvuil", vertelt Remco Zijlstra, secretaris van de BBR. "Er kunnen wat ons betreft nooit genoeg vuilnisbakken zijn, maar je kunt aan de andere kant ook niet van de gemeente verwachten dat die allemaal worden geleegd. Daarom hebben we het concept van de Slimme Vuilnisbak bedacht."
Het verschil tussen een 'gewone' en een slimme vuilnisbak is allereerst het uiterlijk. "De Slimme Vuilnisbakken zien er niet alleen schitterend uit, ze reflecteren ook licht in het donker en zijn daardoor goed te zien", verteld Zijlstra enthousiast. "Maar het bijzonderst is dat de vuilnisbak wordt geadopteerd door de ondernemer bij wie die voor de deur staat. De gemeente helpt met het financieren van de bak, de ondernemer krijgt automatisch een 'slim' berichtje op z'n telefoon en zorgt dat de bak geleegd wordt.
Om het initiatief nog meer te laten leven, kan op de site van de BBR bekeken worden hoe vol de vuilnisbak op dat moment zit. "De vuilnisbak geeft elke vier uur door hoeveel afval erin zit."

Op dit moment zijn er negen ondernemers die een Slimme Vuilnisbak geadopteerd hebben. "Met deze ondernemers gaan we de komende maanden de vuilnisbakken testen. Aan de hand van de resultaten worden eventuele vervolgstappen gezet." Ondernemers die geïnteresseerd zijn in het initiatief kunnen zich melden bij het secretariaat van de BBR via info@bbr-rijswijk.nl


Voor dit project van Belangenvereniging Bedrijven Rijswijk (BBR) zijn we de leverancier van deze software waarbij we niet alleen de sensoren leveren maar ook de slimme oplossing.

Benieuwd wat de mogelijkheden van de Slimme Vuilnisbak is binnen jouw gemeente? Neem contact met ons op via: info@hrgroep.nl


Bron: (Rijswijk.business/verbinden, 2022)

Bots vriendelijk wegmeubilair

09-November-2023
Rijkswaterstaat (RWS) wil klimaatneutraal en circulair werken vanaf 2030. Om volledig circulair te werken moet je dus ook het wegmeubilair verduurzamen. In de visie ‘De weg in 2050’ zijn door Rijkswaterstaat drie toekomstscenario’s geschetst, waarvan twee een goede stap zijn richting de toekomst. Hoe wij daaraan bijdragen lees je in dit artikel.

Zwerfafval voorkomen; supporter van schoon

23-October-2023
Gooi jij je afval ook in de bak? Zwerfafval voorkomen, dat is het doel van Supporter van Schoon. Door deze borden die vanaf nu in onze shop te bestellen zijn stellen we andere gemeentes en bedrijven in staat zelf zwerfafval effectief aan te pakken én te voorkomen. 

Den Bosch ISA-proof dankzij verkeersbordendata!

04-October-2023

Vóór juli 2024 moeten nieuwe auto’s voorzien zijn van ISA (Intelligent Speed Assistance). ISA is een hulpmiddel dat ervoor zorgt dat de bestuurder niet (onbewust) de geldende maximumsnelheid overschrijdt. Den Bosch is de eerste gemeente die ISA-proof is, en dit dankzij onze verkeersbordendata. 

Eerste van de 4.400 nieuwe 30km borden in Amsterdam geplaatst!

03-October-2023

Gisteren was het eindelijk zo ver; het eerste 30km bord in Amsterdam is geplaatst door onze plaatsingsdienst. Het project krijgt grote media aandacht, zo was onze plaatsingsdienst onder andere te woord op Hart van Nederland, en waren we te zien op NOS. Gemeente Amsterdam wil voorlopen op het gebied van verkeersveiligheid, en heeft daarom besloten om als eerste gemeente in Nederland op circa 500 wegen de 50km p/u borden te vervangen voor 30km p/u borden

youtube linkedin