Nieuwe komborden volgens EU wetgeving

13-August-2021
Met de komst van ISA is er een nieuw kombord ontworpen in de lijn zoals deze in meer Europese landen worden gebruikt. Intelligent Speed Assistance (ISA) is een automatische snelheidsassistentie die bestuurders ondersteunt bij het niet overschrijden van de maximale snelheid. Hierdoor draagt ISA niet alleen bij aan verkeersveiligheid, maar ook bijvoorbeeld aan het tegengaan van geluidshinder en luchtverontreiniging. ISA werkt hiervoor met camera-herkenning die de snelheidsborden leest. Met de borden die nu langs de Nederlandse wegen staan, zullen deze ISA-camera’s echter niet altijd goed werken. Met name de bebouwde kom borden zijn daarbij nu een probleem. Daarom is er een nieuw kombord ontworpen in de lijn zoals deze in meer Europese landen worden gebruikt.
Begin van de kom betekent officieel 50 KM/uur en einde kom is 80 KM/ uur. Voor een camera en de automatische vertaling vallen deze borden in de categorie ‘reclame’ en vertoont het beginbord dezelfde kenmerken als het genormaliseerde straatnaambord. Met de Europese normering verwacht men een internationale aanpak. Komborden, zoals hiernaast, zouden op deze gedachte en bij de behoefte van de automotive industrie aansluiten en zouden door mens en machine leesbaar zijn.
De eerste borden staan al in de openbare ruimte, bijvoorbeeld in gemeente Voorschoten. Om eenduidigheid te creëren in het duurzame beeldvlak en de dragers die HR Groep Streetcare aanbiedt, worden deze bij elkaar gebracht in Ultimate Signing 20 jaar (US20): een retro-reflecterende folie afgedekt met een duurzaam transparant laminaat. De borden hebben een zeer hoge helderheid en bieden een optimale functionaliteit onder zowel grote als kleine observatie- en invalshoeken conform de norm DIN 67520- 2013:10.
De komborden kunt u gemakkelijk bestellen in onze webshop.
U kunt ook op onze website contact opnemen met een accountmanager of vestiging in de buurt.
Meer weten? Download onze brochure hieronder.

Pilot IPSm voor Gemeente Amsterdam

30-May-2023

Pilot met IPSm voor Gemeente Amsterdam succesvol afgerond!

IPSm, nu met realtime beelden van de buitenruimte

15-May-2023

IPSm, nu met real time beeldmateriaal van de buitenruimte - Ideaal voor gemeenten, wegbeheerders en aannemers.

Duurzame buurthubs voor deelvervoer

21-April-2023

Tegenwoordig zijn er talloze aanbieders van deelfietssystemen actief binnen de gemeente Rotterdam. Nu geven overheden vaak nog een eigen invulling aan deelmobiliteit, met als gevolg dat in veel gemeenten deelfietsen en -scooters lukraak in de openbare ruimte worden achtergelaten. Om deze hinder te voorkomen heeft de gemeente bedacht om zogenaamde buurthubs te plaatsen. 

Zandvoortse boulevard kiest voor duurzaamheid

03-April-2023
Recentelijk hebben wij 31 Natural Traffic Sign (NTS) palen met bamboe borden geleverd aan de Gemeente Zandvoort. De gemeente begon in 2021 met het herinrichten van het gebied, dit is nu grotendeels afgerond. 

Bel ons via: +31 (0)70 399 85 11
Mail naar: info@hrgroep.nl
Of vul het contactformulier in
Nieuwsbrief
Marketing door
youtube linkedin