Nieuwe komborden volgens EU wetgeving

13-August-2021
Met de komst van ISA is er een nieuw kombord ontworpen in de lijn zoals deze in meer Europese landen worden gebruikt. Intelligent Speed Assistance (ISA) is een automatische snelheidsassistentie die bestuurders ondersteunt bij het niet overschrijden van de maximale snelheid. Hierdoor draagt ISA niet alleen bij aan verkeersveiligheid, maar ook bijvoorbeeld aan het tegengaan van geluidshinder en luchtverontreiniging. ISA werkt hiervoor met camera-herkenning die de snelheidsborden leest. Met de borden die nu langs de Nederlandse wegen staan, zullen deze ISA-camera’s echter niet altijd goed werken. Met name de bebouwde kom borden zijn daarbij nu een probleem. Daarom is er een nieuw kombord ontworpen in de lijn zoals deze in meer Europese landen worden gebruikt.
Begin van de kom betekent officieel 50 KM/uur en einde kom is 80 KM/ uur. Voor een camera en de automatische vertaling vallen deze borden in de categorie ‘reclame’ en vertoont het beginbord dezelfde kenmerken als het genormaliseerde straatnaambord. Met de Europese normering verwacht men een internationale aanpak. Komborden, zoals hiernaast, zouden op deze gedachte en bij de behoefte van de automotive industrie aansluiten en zouden door mens en machine leesbaar zijn.
De eerste borden staan al in de openbare ruimte, bijvoorbeeld in gemeente Voorschoten. Om eenduidigheid te creëren in het duurzame beeldvlak en de dragers die HR Groep Streetcare aanbiedt, worden deze bij elkaar gebracht in Ultimate Signing 20 jaar (US20): een retro-reflecterende folie afgedekt met een duurzaam transparant laminaat. De borden hebben een zeer hoge helderheid en bieden een optimale functionaliteit onder zowel grote als kleine observatie- en invalshoeken conform de norm DIN 67520- 2013:10.
De komborden kunt u gemakkelijk bestellen in onze webshop.
U kunt ook op onze website contact opnemen met een accountmanager of vestiging in de buurt.
Meer weten? Download onze brochure hieronder.

Bots vriendelijk wegmeubilair

09-November-2023
Rijkswaterstaat (RWS) wil klimaatneutraal en circulair werken vanaf 2030. Om volledig circulair te werken moet je dus ook het wegmeubilair verduurzamen. In de visie ‘De weg in 2050’ zijn door Rijkswaterstaat drie toekomstscenario’s geschetst, waarvan twee een goede stap zijn richting de toekomst. Hoe wij daaraan bijdragen lees je in dit artikel.

Zwerfafval voorkomen; supporter van schoon

23-October-2023
Gooi jij je afval ook in de bak? Zwerfafval voorkomen, dat is het doel van Supporter van Schoon. Door deze borden die vanaf nu in onze shop te bestellen zijn stellen we andere gemeentes en bedrijven in staat zelf zwerfafval effectief aan te pakken én te voorkomen. 

Den Bosch ISA-proof dankzij verkeersbordendata!

04-October-2023

Vóór juli 2024 moeten nieuwe auto’s voorzien zijn van ISA (Intelligent Speed Assistance). ISA is een hulpmiddel dat ervoor zorgt dat de bestuurder niet (onbewust) de geldende maximumsnelheid overschrijdt. Den Bosch is de eerste gemeente die ISA-proof is, en dit dankzij onze verkeersbordendata. 

Eerste van de 4.400 nieuwe 30km borden in Amsterdam geplaatst!

03-October-2023

Gisteren was het eindelijk zo ver; het eerste 30km bord in Amsterdam is geplaatst door onze plaatsingsdienst. Het project krijgt grote media aandacht, zo was onze plaatsingsdienst onder andere te woord op Hart van Nederland, en waren we te zien op NOS. Gemeente Amsterdam wil voorlopen op het gebied van verkeersveiligheid, en heeft daarom besloten om als eerste gemeente in Nederland op circa 500 wegen de 50km p/u borden te vervangen voor 30km p/u borden

youtube linkedin