Nederlandse fabrikanten van stalen masten slaan handen ineen

29-November-2019

Tijdens de Vakbeurs Mobiliteit in Houten is de oprichting van SMIN (Stalen Masten In Nederland) bekend.

Regelgeving rond constructies van stalen masten is de afgelopen jaren vanwege duurzaamheid en veiligheid aangescherpt. Dit maakt het voor partijen, zoals Rijkswaterstaat, provincies, aannemers en installateurs, lastiger om na te gaan of zij volgens de laatste normeringen en regelgeving berekeningen uitvoeren. Eric Janssen, directeur VDL Mast Solutions: “Het is voor onze afnemers moeilijker geworden om door de bomen het bos te zien. Regelgeving is complexer geworden en wij zien dat klanten zich hierin adequaat dienen te verdiepen. Door onze kennis inzichtelijk te maken en die te bundelen, willen wij hen met deze nieuwe en onafhankelijke brancheorganisatie beter ondersteunen. Daarmee zijn afnemers altijd op de hoogte van de laatste veranderingen op het gebied van bouwbesluiten, normeringen en regelgeving.”

Stalen Masten In Nederland (SMIN)
De nieuwe brancheorganisatie draagt de naam SMIN. De Nederlandse fabrikanten zijn vertegenwoordigd door de oprichters: PMF Stalen Masten, Valmont Nederland, HR Groep Mastenfabriek en VDL Mast Solutions. Volgens HR Groep, is dit een belangrijk aspect van samenwerking: “In dergelijke samenwerkingen is het van belang dat alle partijen meedoen. Iedereen moet kennis op tafel leggen om uiteindelijk het beoogde doel te behalen. Dit vraagt om vertrouwen van betrokken partijen, dat zit bij ons wel goed.”

Kennisplatform
SMIN zal fungeren als platform voor het opstellen en publiceren van standaarden, modelteksten (reken)methoden en constructievoorschriften. Bovendien gaat SMIN informatie beschikbaar stellen op gebied van materiaal, duurzaamheid, certificeringen en veiligheid. Jos Bergh, directeur Valmont Nederland: “Wij willen door middel van dit initiatief meer bewustzijn in de markt creëren en onduidelijkheden bij afnemers wegnemen.”

ASOV 2020
Het is niet de eerste keer dat de fabrikanten elkaar opzoeken om actief kennis met de markt te delen. In 2010 publiceerden zij gezamenlijk de ASOV (Algemene Specificaties Ondersteuningsconstructies Voor Verkeerregelingsinstallaties). Volgens Eric Janssen van VDL Mast Solutions is dit inmiddels een veel gebruikt document. Onder de naam van de nieuwe branchevereniging is vandaag, tijdens de vakbeurs Mobiliteit in Houten, een vernieuwde versie van de ASOV gepubliceerd. Erik Renken, directeur PMF Stalen Masten: “Deze hernieuwde versie is het begin van onze samenwerking. Wij willen gezien worden als hét kennisplatform voor stalen mastconstructies in Nederland.”


Geen commercieel oogmerk
SMIN heeft geen commercieel oogmerk en is toegankelijk voor andere partijen die actief zijn in de stalen mastenbranche. Sjaak Hoekstra, accountmanager PMF Stalen Masten: “Dit initiatief kan los worden gezien van onze productie- en verkoopactiviteiten. Het is juist zo dat wij hiermee de ‘geheimen van de chef’ beschikbaar stellen aan de markt. Wel verwachten wij dat door het delen van technische kennis (potentiële) klanten veel gerichter masten gaan aanvragen. Dit kan voor de fabrikanten veel calculatiewerk schelen.”

Zijn de schoolzones in jouw areaal veilig genoeg?

21-July-2022
De eerste schoolvakanties zijn begonnen. Tijd om jouw areaal voor te bereiden op een veilige start van het nieuwe schooljaar.

Nu ook duurzame harpoenpalen leverbaar

25-April-2022

HR Groep Streetcare biedt nu een nieuwe duurzame lijn aan, UPVC Unplasticized Polyvinyl Chloride. De U in UPVC staat voor Unplasticized, wat "zonder weekmakers" betekent. Naast de duurzame verkeersborden en duurzame dragers zijn er nu ook duurzame harpoenpalen.

Verhoging verkeersveiligheid door retroreflecterende folie van 3M Diamond Grade

29-March-2022
Deze ontwikkelingen zien we op de weg en zo draagt de retroreflecterende folie van 3M Diamond Grade bij aan verhoging van de verkeersveiligheid

ISA automatic speed assistant

18-March-2022
ISA is an automatic speed assistant that assists drivers in not exceeding the maximum speed. As a result, ISA not only contributes to road safety, but also, for example, to combating noise nuisance and air pollution. ISA works for this with camera recognition that reads the speed signs. With the signs that are now along the Dutch roads, these ISA cameras will not always work properly.
youtube linkedin