Kwaliteit en Regelgeving: hoe beheert u uw verkeersborden?

09-February-2021
HR Groep Streetcare ontsluit via haar landelijke verkeersbordendatabase. Intelligent Public Space management (IPSm) jaarlijks geactualiseerde data van RVV-borden. Deze borden worden conform de NEN 3381 vastgelegd; elk geplaatst of verwijderd bord wordt aangemeld in de nationale verkeersbordendatabase. In de openbare ruimte is het belangrijk om veilig en comfortabel onderweg te zijn. Dit betekent ook duidelijk en leesbare bebording in de openbare ruimte. Wist u dat HR Groep Streetcare de visuele status van een bord in kaart kan brengen?
Aan de hand van de geïnventariseerde verkeersborden binnen uw areaal verzorgt HR Groep Streetcare een visuele inspectie. Wij beoordelen de kwaliteit van de borden en dragers op schade, scheefstand, loshangen, roest, verkrijting, stickers, graffiti en vervuiling. Wij hanteren hiervoor de richtlijnen conform CROW publicatie188. Aan de hand van deze inspectie, kunnen we rapportages verstrekken, waarin vastgelegd wordt welke borden en dragers aan schoonmaak, herstel of vervanging toe zijn. Wilt u specifiek weten in welke mate uw  verkeersborden vervuild zijn? Wij beoordelen de kwaliteit conform de methodiek van de Kwaliteitscatalogus openbare ruimte (KOR).
Naast kwaliteit is het belangrijk dat de verkeersborden conform de hiervoor geldende regelgeving zijn geplaatst. HR Groep Streetcare heeft met behulp van de landelijke verkeersbordendatabase een Data Science dashboard ontwikkeld waarmee verschillende interessante analyses mogelijk worden gemaakt. Denkt u hierbij aan: Bordvolgorde fouten per drager, aantal borden per drager.

Hiernaast ziet u een voorbeeld van zo’n bord. Het bord is niet alleen vervuild, maar tevens niet in de juiste volgorde, conform BAWB voorschriften, geplaatst.
Benieuwd naar het overzicht en de status van de verkeersborden binnen uw areaal? Neem contact met ons op of vraag een demo aan via deze pagina.

Caroline van Rij
Caroline.van.Rij@hrgroep.nl
https://ipsm.hrgroep.nl/

Bots vriendelijk wegmeubilair

09-November-2023
Rijkswaterstaat (RWS) wil klimaatneutraal en circulair werken vanaf 2030. Om volledig circulair te werken moet je dus ook het wegmeubilair verduurzamen. In de visie ‘De weg in 2050’ zijn door Rijkswaterstaat drie toekomstscenario’s geschetst, waarvan twee een goede stap zijn richting de toekomst. Hoe wij daaraan bijdragen lees je in dit artikel.

Zwerfafval voorkomen; supporter van schoon

23-October-2023
Gooi jij je afval ook in de bak? Zwerfafval voorkomen, dat is het doel van Supporter van Schoon. Door deze borden die vanaf nu in onze shop te bestellen zijn stellen we andere gemeentes en bedrijven in staat zelf zwerfafval effectief aan te pakken én te voorkomen. 

Den Bosch ISA-proof dankzij verkeersbordendata!

04-October-2023

Vóór juli 2024 moeten nieuwe auto’s voorzien zijn van ISA (Intelligent Speed Assistance). ISA is een hulpmiddel dat ervoor zorgt dat de bestuurder niet (onbewust) de geldende maximumsnelheid overschrijdt. Den Bosch is de eerste gemeente die ISA-proof is, en dit dankzij onze verkeersbordendata. 

Eerste van de 4.400 nieuwe 30km borden in Amsterdam geplaatst!

03-October-2023

Gisteren was het eindelijk zo ver; het eerste 30km bord in Amsterdam is geplaatst door onze plaatsingsdienst. Het project krijgt grote media aandacht, zo was onze plaatsingsdienst onder andere te woord op Hart van Nederland, en waren we te zien op NOS. Gemeente Amsterdam wil voorlopen op het gebied van verkeersveiligheid, en heeft daarom besloten om als eerste gemeente in Nederland op circa 500 wegen de 50km p/u borden te vervangen voor 30km p/u borden

youtube linkedin