Kwaliteit en Regelgeving: hoe beheert u uw verkeersborden?

09-February-2021
HR Groep ontsluit via haar landelijke verkeersbordendatabase. Intelligent Public Space management (IPSm) jaarlijks geactualiseerde data van RVV-borden. Deze borden worden conform de NEN 3381 vastgelegd; elk geplaatst of verwijderd bord wordt aangemeld in de nationale verkeersbordendatabase. In de openbare ruimte is het belangrijk om veilig en comfortabel onderweg te zijn. Dit betekent ook duidelijk en leesbare bebording in de openbare ruimte. Wist u dat HR Groep de visuele status van een bord in kaart kan brengen?
Aan de hand van de geïnventariseerde verkeersborden binnen uw areaal verzorgt HR Groep een visuele inspectie. Wij beoordelen de kwaliteit van de borden en dragers op schade, scheefstand, loshangen, roest, verkrijting, stickers, graffiti en vervuiling. Wij hanteren hiervoor de richtlijnen conform CROW publicatie188. Aan de hand van deze inspectie, kunnen we rapportages verstrekken, waarin vastgelegd wordt welke borden en dragers aan schoonmaak, herstel of vervanging toe zijn. Wilt u specifiek weten in welke mate uw  verkeersborden vervuild zijn? Wij beoordelen de kwaliteit conform de methodiek van de Kwaliteitscatalogus openbare ruimte (KOR).
Naast kwaliteit is het belangrijk dat de verkeersborden conform de hiervoor geldende regelgeving zijn geplaatst. HR Groep heeft met behulp van de landelijke verkeersbordendatabase een Data Science dashboard ontwikkeld waarmee verschillende interessante analyses mogelijk worden gemaakt. Denkt u hierbij aan: Bordvolgorde fouten per drager, aantal borden per drager.

Hiernaast ziet u een voorbeeld van zo’n bord. Het bord is niet alleen vervuild, maar tevens niet in de juiste volgorde, conform BAWB voorschriften, geplaatst.
Benieuwd naar het overzicht en de status van de verkeersborden binnen uw areaal? Neem contact met ons op of vraag een demo aan via deze pagina.

Caroline van Rij
Caroline.van.Rij@hrgroep.nl
https://ipsm.hrgroep.nl/
youtube twitter linkedin