Is jouw schoolzone veilig genoeg?

25-July-2023

De eerste schoolvakanties zijn begonnen. Het nieuwe schooljaar komt al om de hoek kijken. Ben jij goed voorbereid op een veilige start van dit nieuwe schooljaar?

Op 21 augustus beginnen de eerste scholen weer. Spannend voor kinderen en ouders, maar ook weggebruikers moeten weer wennen aan de drukte op de weg door scholieren en extra woon-werkverkeer. Zo vallen er in de maand september, vlak na de zomervakantie, onder 12 jarigen relatief gezien twee keer zoveel verkeersslachtoffers dan in de rest van het jaar. Dit komt door een te hoge snelheid onder automobilisten. Het gebruik van bijvoorbeeld borden of spandoeken helpen de automobilisten alert te blijven en zijn een extra reminder om op de snelheid te letten.

Juist vóór de start van het schooljaar is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan het creëren van een veilige schoolzone. Om onveilige situaties te voorkomen, is het noodzakelijk om verkeersdeelnemers zoals school- en voorbijgangers duidelijk te maken dat ze zich in een schoolzone bevinden. Attentiematerialen zoals Pierre Pencil, motto uitingen en schoolzoneborden dragen hieraan bij.
Geen idee hoe je moet beginnen met het veiliger inrichten van de schoolzone? Wij helpen je graag!

HR Groep Streetcare kan de verkeersproblemen achterhalen, verkeerskundig advies geven en de juiste verkeersmaterialen plaatsen om schoolzones veiliger en prettiger te maken. Want elk schoolgebied is anders en vraagt om een andere aanpak.

Onze verkeerskundigen kunnen knelpunten in kaart brengen en leveren maatwerk waarbij er wordt gekeken of borden op de juiste plek staan, ontbreken, en of er voldoende waarschuwingsborden aanwezig zijn bij bijvoorbeeld zebrapaden. Ook kan de plaats van drempels, displays en attentiematerialen worden bekeken. HR Groep Streetcare geeft passend advies over wat er gedaan kan worden om gevaarlijke situaties veiliger in te richten.
Met ons Intelligent Public Space management (IPSm) platform hebben wij inzicht in alle data van borden inclusief motto uitingen zodat het vervangen van deze posters efficiënt en makkelijk geregeld kan worden voor jouw gebied. Handig voor de 'Onze scholen zijn weer begonnen' uitingen van Veilig Verkeer Nederland (VVN).

Benieuwd wat deze data voor jouw gebied kan betekenen? Vraag simpel een gratis demo aan voor jouw areaal en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.
Bel ons via: +31 (0)70 399 85 11
Mail naar: info@hrgroep.nl
Of vul het contactformulier in
Nieuwsbrief
Marketing door
youtube linkedin