IPSm verkeersbordendatabase levert gedetailleerde data

29-January-2021
De operatie om alle verkeersborden in Nederland digitaal te ontsluiten, is succesvol voltooid. Intussen maken wegbeheerders en aannemers al handig gebruik van Open Data in verschillende beheersystemen.
HR Groep Streetcare heeft van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat de opdracht gekregen om de data van RVV-verkeersborden langs en boven alle wegen in Nederland te inventariseren en als Open Data beschikbaar te stellen, bijvoorbeeld aan leveranciers van informatiediensten maar ook aan wegbeheerders. Maar wist u dat de IPSm verkeersbordendatabase veel rijkere data heeft dan de Open Data?
De Open Data geeft inzage in een deel van de RVV-borden aan de hand van de rode codes. Hiermee is alleen de bordcategorie vastgelegd, denk aan bijvoorbeeld de A1, A2, C17, C19 en de E8 borden. Onze database is rijker aan data met behulp van de zwarte codes, denk aan bijvoorbeeld de pijlrichting van een bord, tekst of digitale pictogrammen op het bord. Benieuwd naar onze gedetailleerde data? Maak een afspraak of vraag een demo aan en nemen we je mee in IPSm: https://ipsm.hrgroep.nl/

Bots vriendelijk wegmeubilair

09-November-2023
Rijkswaterstaat (RWS) wil klimaatneutraal en circulair werken vanaf 2030. Om volledig circulair te werken moet je dus ook het wegmeubilair verduurzamen. In de visie ‘De weg in 2050’ zijn door Rijkswaterstaat drie toekomstscenario’s geschetst, waarvan twee een goede stap zijn richting de toekomst. Hoe wij daaraan bijdragen lees je in dit artikel.

Zwerfafval voorkomen; supporter van schoon

23-October-2023
Gooi jij je afval ook in de bak? Zwerfafval voorkomen, dat is het doel van Supporter van Schoon. Door deze borden die vanaf nu in onze shop te bestellen zijn stellen we andere gemeentes en bedrijven in staat zelf zwerfafval effectief aan te pakken én te voorkomen. 

Den Bosch ISA-proof dankzij verkeersbordendata!

04-October-2023

Vóór juli 2024 moeten nieuwe auto’s voorzien zijn van ISA (Intelligent Speed Assistance). ISA is een hulpmiddel dat ervoor zorgt dat de bestuurder niet (onbewust) de geldende maximumsnelheid overschrijdt. Den Bosch is de eerste gemeente die ISA-proof is, en dit dankzij onze verkeersbordendata. 

Eerste van de 4.400 nieuwe 30km borden in Amsterdam geplaatst!

03-October-2023

Gisteren was het eindelijk zo ver; het eerste 30km bord in Amsterdam is geplaatst door onze plaatsingsdienst. Het project krijgt grote media aandacht, zo was onze plaatsingsdienst onder andere te woord op Hart van Nederland, en waren we te zien op NOS. Gemeente Amsterdam wil voorlopen op het gebied van verkeersveiligheid, en heeft daarom besloten om als eerste gemeente in Nederland op circa 500 wegen de 50km p/u borden te vervangen voor 30km p/u borden

youtube linkedin