IPSm verkeersbordendatabase levert gedetailleerde data

29-January-2021
De operatie om alle verkeersborden in Nederland digitaal te ontsluiten, is succesvol voltooid. Intussen maken wegbeheerders en aannemers al handig gebruik van Open Data in verschillende beheersystemen.
HR Groep heeft van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat de opdracht gekregen om de data van RVV-verkeersborden langs en boven alle wegen in Nederland te inventariseren en als Open Data beschikbaar te stellen, bijvoorbeeld aan leveranciers van informatiediensten maar ook aan wegbeheerders. Maar wist u dat de IPSm verkeersbordendatabase veel rijkere data heeft dan de Open Data?
De Open Data geeft inzage in een deel van de RVV-borden aan de hand van de rode codes. Hiermee is alleen de bordcategorie vastgelegd, denk aan bijvoorbeeld de A1, A2, C17, C19 en de E8 borden. Onze database is rijker aan data met behulp van de zwarte codes, denk aan bijvoorbeeld de pijlrichting van een bord, tekst of digitale pictogrammen op het bord. Benieuwd naar onze gedetailleerde data? Maak een afspraak of vraag een demo aan en nemen we je mee in IPSm: https://ipsm.hrgroep.nl/

Kwaliteit en Regelgeving: hoe beheert u uw verkeersborden?

09-February-2021
HR Groep ontsluit via haar landelijke verkeersbordendatabase. Intelligent Public Space management (IPSm) jaarlijks geactualiseerde data van RVV-borden. Deze borden worden conform de NEN 3381 vastgelegd; elk geplaatst of verwijderd bord wordt aangemeld in de nationale verkeersbordendatabase.
youtube twitter linkedin