HR-GroepRecente activiteiten
spacer
< Terug naar vorige pagina
  • zandmotor head
  • zandmotor head

Klik op de kleine afbeeldingen voor een uitvergroting
zandmotor headzandmotor 1

HR Groep plaatst borden bij Zandmotor


13 juni 2013
Nieuwe borden informeren bezoekers over de veiligheid op de Zandmotor. Onder invloed van eb en vloed, wind en stroming verandert de Zandmotor voortdurend. Door dit dynamische karakter van de Zandmotor kunnen onveilige situaties ontstaan, zoals een zachte bodem of sterke zeestromingen. De nieuwe borden informeren wandelaars en zwemmers hoe zij veilig op de Zandmotor kunnen recreƫren.

Actuele informatie
Op de borden is een wandelroute aangegeven. Door die route te volgen, voorkomen wandelaars dat zij bij opkomend tij worden ingesloten. Met een QR-code kunnen bezoekers met hun smartphone de actuele tijden van eb en vloed bekijken. De borden geven verder tips voor een veilig bezoek aan het strand en de Zandmotor.

Aanleiding
De nieuwe borden vervangen de oude borden die geplaatst zijn bij de aanleg van de Zandmotor. Deze borden staan bij de strandopgangen die direct aan de Zandmotor liggen. Omdat met name wandelaars vaak andere strandopgangen kiezen, worden de nieuwe borden geplaatst bij alle strandopgangen tussen Hoek van Holland en Kijkduin. Aanleiding voor de nieuwe borden is de onbekendheid van bezoekers met het dynamische karakter van de Zandmotor. Dit heeft in het afgelopen jaar tot enkele situaties geleid waarbij mensen ingesloten raakten of gedesoriƫnteerd. Met de nieuwe borden willen de provincie Zuid-Holland en de gemeenten Westland en Den Haag dit voorkomen.

HR Groep zorgde voor de productie en plaatsing van de borden.
Tekst: dezandmotor.nl

Plaatsing te zien op WOS
De plaatsing van de borden bij de Zandmotor door HR Groep is te zien in het nieuwsoverzicht van de WOS (Westlandse Omroep Stichting).
Het item start bij minuut 12:04.