HR Groep Streetcare heeft Cradle to Cradle Certificaat

11-January-2022
HR Groep Streetcare begint het nieuwe jaar 2022 met heugelijk nieuws! We hebben het Cradle to Cradle - certificaat op aluminium borden en constructies ontvangen.

Vanaf nu zullen alle aluminium verkeersborden en portalen, vervaardigt uit voorgelakte plaat en profiel, door ons geleverd worden in de C2C - uitvoering.

Onze leveranciers hergebruiken daarbij "oud" aluminium in het productieproces. Gebruikte borden kunt u daartoe bij ons inleveren ten behoeve van het circulaire proces. Desgewenst plaatsten we een container op uw werf.

De geselecteerde aluminiumleveranciers werken op basis van windenergie en waterkracht. Het percentage aluminium met dezelfde sterkte is gereduceerd met 5%. Constant onderneemt de sector metaal stappen tot verduurzaming. HR Groep Streetcare heeft geinvesteerd in het circulaire proces: her te gebruiken aluminium borden worden opgepoetst en voorzien van een nieuwe retroreflecterende signface. Een oud procede, waarmee HR Groep Streetcare in de beginjaren '90 innovatief was, is uit de kast gehaald.

Bots vriendelijk wegmeubilair

09-November-2023
Rijkswaterstaat (RWS) wil klimaatneutraal en circulair werken vanaf 2030. Om volledig circulair te werken moet je dus ook het wegmeubilair verduurzamen. In de visie ‘De weg in 2050’ zijn door Rijkswaterstaat drie toekomstscenario’s geschetst, waarvan twee een goede stap zijn richting de toekomst. Hoe wij daaraan bijdragen lees je in dit artikel.

Zwerfafval voorkomen; supporter van schoon

23-October-2023
Gooi jij je afval ook in de bak? Zwerfafval voorkomen, dat is het doel van Supporter van Schoon. Door deze borden die vanaf nu in onze shop te bestellen zijn stellen we andere gemeentes en bedrijven in staat zelf zwerfafval effectief aan te pakken én te voorkomen. 

Den Bosch ISA-proof dankzij verkeersbordendata!

04-October-2023

Vóór juli 2024 moeten nieuwe auto’s voorzien zijn van ISA (Intelligent Speed Assistance). ISA is een hulpmiddel dat ervoor zorgt dat de bestuurder niet (onbewust) de geldende maximumsnelheid overschrijdt. Den Bosch is de eerste gemeente die ISA-proof is, en dit dankzij onze verkeersbordendata. 

Eerste van de 4.400 nieuwe 30km borden in Amsterdam geplaatst!

03-October-2023

Gisteren was het eindelijk zo ver; het eerste 30km bord in Amsterdam is geplaatst door onze plaatsingsdienst. Het project krijgt grote media aandacht, zo was onze plaatsingsdienst onder andere te woord op Hart van Nederland, en waren we te zien op NOS. Gemeente Amsterdam wil voorlopen op het gebied van verkeersveiligheid, en heeft daarom besloten om als eerste gemeente in Nederland op circa 500 wegen de 50km p/u borden te vervangen voor 30km p/u borden

youtube linkedin