HR-GroepRecente activiteiten
spacer
< Terug naar vorige pagina
  • A59 fileproblematiek - head 2
  • A59 fileproblematiek - head 2

Klik op de kleine afbeeldingen voor een uitvergroting
A59 fileproblematiek - head 2Plaatje 3 systeemtekening

File en ongevallenproblematiek aangepakt rondom A50 en A59


Innovatie en integrale systeemontwikkeling leiden tot betere verkeersveiligheid.

Medio 2014 werd door Rijkswaterstaat een aanbesteding in de markt gezet om de file en ongevallenproblematiek op de rijkswegen A50 en A59 te beperken met de aanleg van signalering. Een deel van deze wegen werd gekenmerkt door bochten en aanzienlijke hoogteverschillen. Dit leidde tot een beperkt verkeersoverzicht voor de weggebruiker en vergrootte de kans op ongevallen tijdens drukke verkeersmomenten, doordat voertuigen sneller inreden op een file.

File meldsystemen
Om dit probleem aan te pakken heeft Rijkswaterstaat gekozen voor twee systemen. File meldsystemen die autonoom functioneren middels inductielussen, en ongeval waarschuwingssystemen die vanuit de verkeerscentrale worden aangestuurd. In het laatste geval kan de wegverkeersleider in het systeem aangeven waar het ongeval heeft plaatsgevonden, waarna de signaalgevers boven de weg oplichten met een bijbehorende afstandsaanduiding tot het ongeval.

Frisse blik
Brimos Techniek BV, onderdeel van HR Groep, heeft zich bij deze aanbesteding als systeemdeskundige op de markt gefaciliteerd. Hierbij is in samenwerking met Van Gelder Verkeerstechniek BV een nieuw ontwerp geïntroduceerd. Er is met een frisse blik en voortschrijdende techniek uitgegaan van de meest economische oplossing. Dit ten aanzien van besturing, bekabeling en positionering van de diverse onderdelen en remote management als integraal project.

Artikel in Verkeer in Beeld
Lees het hele artikel: Verkeer in Beeld artikel juni 2015.
Het artikel verschijnt 26 juni in het vakblad Verkeer in Beeld. Het magazine is nu al verkrijgbaar in de online bibliotheek: www.verkeerinbeeld.nl