Duurzame buurthubs voor deelvervoer

21-April-2023

Tegenwoordig zijn er talloze aanbieders van deelfietssystemen actief binnen de gemeente Rotterdam. Nu geven overheden vaak nog een eigen invulling aan deelmobiliteit, met als gevolg dat in veel gemeenten deelfietsen en -scooters lukraak in de openbare ruimte worden achtergelaten. Om deze hinder te voorkomen heeft de gemeente bedacht om zogenaamde buurthubs te plaatsen. 

Dit jaar worden er door HR Groep 100 duurzame Hubs geplaatst. De eerste is afgelopen 19 april in gemeente Rotterdam officieel in gebruik genomen door Vincent Karremans, Wethouder Handhaving, Buitenruimte en Mobiliteit. "In Rotterdam is het concept van vervoer delen ontstaan, het is een geweldig alternatief voor de auto, zeker in een grote stad. Het probleem is dat de fietsen overal op de stoep neergezet worden. Dit is voor voetgangers geen probleem, maar voor blinde mensen of rolstoelgebruikers kan dit een grote hinder zijn. Een bike hub maakt het georganiseerder, en zorgt er ook voor dat je gemakkelijk en snel een fiets of scooter kunt vinden." 

De gemeente heeft de wens om deze hubs zo duurzaam mogelijk te produceren en te plaatsen, en heeft ons hiervoor benaderd. Erik Rozen, Projectleider: "De gemeente vind het belangrijk zo duurzaam en circulair mogelijk te werken. We zagen deze Hubs dan ook als een uitgelezen kans om die ambitie in de praktijk te brengen. We hopen dat ons goede voorbeeld doet volgen en dat andere gemeenten ook kiezen voor bebording met de laagst mogelijke impact."
Voor dit project maken wij gebruik van een bestaand productieproces waarbij we Ecoposte palen (gerecycled kunststof) en UPVC-borden (gerecycled plastic) produceren. De mast wordt geleverd in gerecycled kunststof en is getest volgens 100NE2 - EN12.767, heeft CE 1608 CPR P 206 en voldoet aan de internationale norm voor botsproeven. De groene hub druppel is gemaakt van UPVC, dit is gerecycled PVC waar de weekmaker uit is verwijderd. Beide producten worden exclusief door HR Groep geleverd.

Erik Rozen: "Het was erg prettig om met HR Groep samen te werken. Er werd goed meegedacht en we waren blij verrast door de flexibiliteit en snelheid waarmee alles gerealiseerd is."
Via een vaste serie pictogrammen maken we de hubs herkenbaar. Ook zullen ze van veraf te herkennen zijn door de hoogte van de palen en de typerende groene kleur. Afhankelijk van de hub locatie zijn er ook plattegronden beschikbaar waarop reizigers kunnen zien waar het deelvervoer zich bevindt, zo is het voor iedereen duidelijk waar het deelvervoer geplaatst en opgehaald kan worden.

Pilot IPSm voor Gemeente Amsterdam

30-May-2023

Pilot met IPSm voor Gemeente Amsterdam succesvol afgerond!

IPSm, nu met realtime beelden van de buitenruimte

15-May-2023

IPSm, nu met real time beeldmateriaal van de buitenruimte - Ideaal voor gemeenten, wegbeheerders en aannemers.

Bel ons via: +31 (0)70 399 85 11
Mail naar: info@hrgroep.nl
Of vul het contactformulier in
Nieuwsbrief
Marketing door
youtube linkedin