Den Bosch ISA-proof dankzij verkeersbordendata!

04-October-2023

Vóór juli 2024 moeten nieuwe auto’s voorzien zijn van ISA (Intelligent Speed Assistance). ISA is een hulpmiddel dat ervoor zorgt dat de bestuurder niet (onbewust) de geldende maximumsnelheid overschrijdt. Den Bosch is de eerste gemeente die ISA-proof is, en dit dankzij onze verkeersbordendata. 

Onderzoek toont aan dat beeldherkenning van borden niet altijd werkt. Daarom werkt het ISA-systeem met behulp van verkeersbordendata. Wanneer er borden missen (bijvoorbeeld een einde 30-km zone bord) raakt het systeem in de war. Ook ziet de technologie niet dat bijvoorbeeld een woonerfbord in feite ook een snelheidsbord is. Deze conflicten kunnen in kaart gebracht worden via Intelligent Public Space management (IPSm), het platform waarin alle verkeersbordendata van Nederland is vastgelegd.

Analyse van knelpunten
Den Bosch maakte al gebruik van dit IPSm platform van HR Groep Streetcare. In een gesprek over ISA en veiligheid kwam naar voren dat zij hier graag op wilden anticiperen. Aan de hand van de ISA-relevante data uit het IPSm dashboard kon er een analyse gemaakt worden van de knelpunten en daarmee hiaten worden blootgelegd. Vervolgens is de gemeente aan de slag gegaan met het advies van HR Groep Streetcare met betrekking tot de bebording. Denk bijvoorbeeld een overzicht met te refurbishen en aan te passen komborden en portalen.
Verantwoordelijkheid als gemeente
De doelstelling was om in oktober 2023 te voldoen aan ISA, en dit is gelukt! Veel gemeentes zijn nog afwachtend. Zij willen hulp vanuit de overheid om aan ISA te voldoen, dit omdat de wens naar digitalisering vanuit haar kant komt. HR Groep Streetcare roept gemeentes op om hier anders naar te kijken, ISA en digitalisering is een feit en komt dichterbij. Als wegbeheerder ben je verantwoordelijk voor de verkeersveiligheid van je gemeente en heb je veiligheid hoog in het vaandel. Juist die verkeersveiligheid bereik je met ISA. Los van digitalisering creëer je door duidelijke situaties en een actueel digitaal overzicht, extra verkeersveiligheid. Wil jij ook een gratis demo voor jouw areaal? Klik dan hier: IPsm.hrgroep.nl

Project Amsterdam: video

24-January-2024
Met trots blikken wij terug op het grote project 'Amsterdam van 50km naar 30km per uur". In de nacht van 7 op 8 december ging de nieuwe snelheid in, en was ons team hard aan het werk. Onze ploegen hebben meer dan 4.500 tijdelijke stickers verwijderd van verkeersborden verspreid door heel Amsterdam. Benieuwd hoe het eraan toe ging? Wij delen deze video graag met je. 

Project Amsterdam afgerond en "aangepakt als een militaire operatie".

08-December-2023

4.500 stickers verwijderd in 1 nacht! Hiermee is het project succesvol afgerond. 

Bots vriendelijk wegmeubilair

09-November-2023
Rijkswaterstaat (RWS) wil klimaatneutraal en circulair werken vanaf 2030. Om volledig circulair te werken moet je dus ook het wegmeubilair verduurzamen. In de visie ‘De weg in 2050’ zijn door Rijkswaterstaat drie toekomstscenario’s geschetst, waarvan twee een goede stap zijn richting de toekomst. Hoe wij daaraan bijdragen lees je in dit artikel.

Zwerfafval voorkomen; supporter van schoon

23-October-2023
Gooi jij je afval ook in de bak? Zwerfafval voorkomen, dat is het doel van Supporter van Schoon. Door deze borden die vanaf nu in onze shop te bestellen zijn stellen we andere gemeentes en bedrijven in staat zelf zwerfafval effectief aan te pakken én te voorkomen. 
youtube linkedin