De NEN3381:2020 is gepubliceerd!

29-June-2020
De Norm “Eisen voor verkeers- en bewegwijzeringsborden”, oftewel de NEN 3381:2020 is gepubliceerd. In de nieuwe norm zijn teksten voor bewegwijzeringsborden toegevoegd, geënt op de richtlijnen van de Nationale Bewegwijzeringsdienst (NBd). Tevens is met het uitkomen van de nieuwe editie ander materiaal voor borddragers toegestaan naast aluminium. De rand en kleur van de drager wordt voor duurzame alternatieven t.o.v. aluminium geaccepteerd in de kleur van het basisproduct.
In de NEN 3318:2020 is ook de methode van het digitaal registeren van borden opgenomen, volgens een genormaliseerd proces. In de database dienen nieuw te plaatsen of te verwijderen borden middels een App of sensor aangemeld te worden in de nationale database. IPSm is de naam van het platform. Maar hoe beheer je dit eigenlijk?

HR Groep Streetcare kan de locatie van deze borden direct in beeld brengen via het IPSm (intelligent Public Space management) digitale database, software en App. In het IPSm platform kun je een compleet pakket ontvangen voor inventarisatie, inspectie, onderhoud en beheer. HR Groep Streetcare biedt de meest actuele administratie van objecten in de buitenruimte, klaar voor ITS toepassingen. Wilt u ook conform NEN 3381:2020 digitaal uw borden beheren? Maak dan een afspraak met ons voor een demo: https://ipsm.hrgroep.nl/


Bots vriendelijk wegmeubilair

09-November-2023
Rijkswaterstaat (RWS) wil klimaatneutraal en circulair werken vanaf 2030. Om volledig circulair te werken moet je dus ook het wegmeubilair verduurzamen. In de visie ‘De weg in 2050’ zijn door Rijkswaterstaat drie toekomstscenario’s geschetst, waarvan twee een goede stap zijn richting de toekomst. Hoe wij daaraan bijdragen lees je in dit artikel.

Zwerfafval voorkomen; supporter van schoon

23-October-2023
Gooi jij je afval ook in de bak? Zwerfafval voorkomen, dat is het doel van Supporter van Schoon. Door deze borden die vanaf nu in onze shop te bestellen zijn stellen we andere gemeentes en bedrijven in staat zelf zwerfafval effectief aan te pakken én te voorkomen. 

Den Bosch ISA-proof dankzij verkeersbordendata!

04-October-2023

Vóór juli 2024 moeten nieuwe auto’s voorzien zijn van ISA (Intelligent Speed Assistance). ISA is een hulpmiddel dat ervoor zorgt dat de bestuurder niet (onbewust) de geldende maximumsnelheid overschrijdt. Den Bosch is de eerste gemeente die ISA-proof is, en dit dankzij onze verkeersbordendata. 

Eerste van de 4.400 nieuwe 30km borden in Amsterdam geplaatst!

03-October-2023

Gisteren was het eindelijk zo ver; het eerste 30km bord in Amsterdam is geplaatst door onze plaatsingsdienst. Het project krijgt grote media aandacht, zo was onze plaatsingsdienst onder andere te woord op Hart van Nederland, en waren we te zien op NOS. Gemeente Amsterdam wil voorlopen op het gebied van verkeersveiligheid, en heeft daarom besloten om als eerste gemeente in Nederland op circa 500 wegen de 50km p/u borden te vervangen voor 30km p/u borden

youtube linkedin