HR-GroepRecente activiteiten
spacer
< Terug naar vorige pagina
Haever-Avenue2-Maastricht-ondertunneling

Brimos / HR Groep aanwezig bij Dag van de Bouw - Avenue2


Avenue2: de Groene Loper
In Maastricht wordt gewerkt aan Avenue2, ook wel de Groene Loper genoemd. De Groene loper staat voor: één plan voor stad en snelweg. Het plan zorgt voor een goede bereikbaarheid van Maastricht, doorstroming op de A2 bij knooppunt Geusselt en Europaplein, en leidt tot nieuwe kansen voor de ontwikkeling van de aangrenzende buurten door een betere verkeersveiligheid en leefbaarheid van Maastricht Oost.

Bijzonder aan dit plan zijn:
- de gestapelde tunnel, waardoor 80% van het huidige verkeer onder de grond gaat en bovengronds een woonerfklimaat ontstaat;
- het groene, recreatieve lint voor fietsers en voetgangers, dat van de Landgoederenzone tot knooppunt Europaplein slingert;
- 2 markante en herkenbare stadsentrees.

Dag van de bouw: zaterdag 13 juni
Op zaterdag 13 juni worden bij Avenue2 de bouwhekken opgezet tijdens de Dag van de Bouw en kunt u als bezoeker zien wat er zich in en rond de tunnel afspeelt. De vorige edities waren een groot succes: 8.500 bezoekers in 2013 en ruim 12.000 bezoekers in 2014. Daarmee staat dit project al twee jaar op rij in de top 5 van de meest bezochte bouwprojecten. De jaarlijkse “Dag van de bouw” is een initiatief van Bouwend Nederland met als doel om het grote publiek via bezoeken aan bouwprojecten warm te maken voor een beroep in de bouw.

Inzet HR Groep
Het werk aan de tunnel en aanverwante kunstwerken en wegen verlopen volgens plan. Dit dankzij de inzet en medewerking van velen, waaronder HR Groep / Brimos als onderaannemer van Avenue2 Infra. Onze vestiging in Hattem heeft RVV-borden en de ‘blauwe’ borden voor dit project geleverd. Medewerkers van onze vestiging in Hattem zijn deze dag aanwezig om informatie te geven.

Andere projecten
Wilt u graag een project bezoeken, maar is Maastricht te ver? Er zijn in totaal 144 projecten die bezocht kunnen worden tijdens de Dag van de bouw. Kijk op de website voor projecten in uw buurt.