Anti-uilenrollen op de duurzaamste weg van Nederland

22-July-2020
HR Groep Streetcare draagt met bamboeborden bij aan de duurzaamste weg van Nederland

De N470 is de eerste weg die over de volledige lengte CO2-negatief wordt vernieuwd. Daarbij worden ook doorstroming en veiligheidsbeleving verbeterd. Deze veiligheid geldt ook voor vogels: Wanneer vogels schrikken door het voorbijrazende verkeer en vervolgens wegvliegen, worden ze vaak aangereden. Om dat tegen te gaan plaatsen steeds meer wegbeheerders anti-uilenrollen langs de wegen.

Als onderdeel van het project van de Provincie Zuid-Holland “N470 Geeft Energie” heeft HR Groep Streetcare in opdracht van Boskalis meer dan 300 hectometerborden voorzien van  het ‘N470 Geeft Energie‘ logo geplaatst. Boven op de borden zijn de anti-uilenrollen gemonteerd. De rol draait rond wanneer een vogel erop landt. Hierdoor verliest hij de balans en vliegt direct weer weg.

Naast de provincie Zuid-Holland kiezen ook provincies Fryslân, Noord-Holland en Rijkswaterstaat voor anti-uilenrollen. Heeft u ook interesse of wilt u meer weten? Neemt u dan contact op met:

Ruud van Paasen
Accountmanager Aannemerij
ruud.vanpaasen@hrgroep.nl

+31 (0)643784440

Hans Heijmans
Accountmanager Overheid
hans.heijmans@hrgroep.nl
+31 (0)651000137

Bots vriendelijk wegmeubilair

09-November-2023
Rijkswaterstaat (RWS) wil klimaatneutraal en circulair werken vanaf 2030. Om volledig circulair te werken moet je dus ook het wegmeubilair verduurzamen. In de visie ‘De weg in 2050’ zijn door Rijkswaterstaat drie toekomstscenario’s geschetst, waarvan twee een goede stap zijn richting de toekomst. Hoe wij daaraan bijdragen lees je in dit artikel.

Zwerfafval voorkomen; supporter van schoon

23-October-2023
Gooi jij je afval ook in de bak? Zwerfafval voorkomen, dat is het doel van Supporter van Schoon. Door deze borden die vanaf nu in onze shop te bestellen zijn stellen we andere gemeentes en bedrijven in staat zelf zwerfafval effectief aan te pakken én te voorkomen. 

Den Bosch ISA-proof dankzij verkeersbordendata!

04-October-2023

Vóór juli 2024 moeten nieuwe auto’s voorzien zijn van ISA (Intelligent Speed Assistance). ISA is een hulpmiddel dat ervoor zorgt dat de bestuurder niet (onbewust) de geldende maximumsnelheid overschrijdt. Den Bosch is de eerste gemeente die ISA-proof is, en dit dankzij onze verkeersbordendata. 

Eerste van de 4.400 nieuwe 30km borden in Amsterdam geplaatst!

03-October-2023

Gisteren was het eindelijk zo ver; het eerste 30km bord in Amsterdam is geplaatst door onze plaatsingsdienst. Het project krijgt grote media aandacht, zo was onze plaatsingsdienst onder andere te woord op Hart van Nederland, en waren we te zien op NOS. Gemeente Amsterdam wil voorlopen op het gebied van verkeersveiligheid, en heeft daarom besloten om als eerste gemeente in Nederland op circa 500 wegen de 50km p/u borden te vervangen voor 30km p/u borden

youtube linkedin