Zitelementen: sociale toepassingen voor de openbare ruimte

Hoe kan een simpele trottoirpaal veranderen in een ontmoetingsplaats in de openbare ruimte? Maak kennis met de Schommel, de Schuifstoel en de Wipwap. Sociale toepassingen
De Schommel, de Schuifstoel en de Wipwap zijn meer dan alleen stoelen voor voorbijgangers: het zijn sociale toepassingen die positieve ontmoetingen en interactie tussen mensen in de openbare ruimte stimuleren. Zij maken de openbare ruimte aantrekkelijker en vergroten zo ook de leefbaarheid van een stad. De felgele zitelementen zijn ontworpen door de Peruaanse-Italiaanse architect Beatriz Peró Giannini. 

Eenvoudig in gebruik
De zitelementen vallen op door hun kleur. De aantrekkingskracht zit in de eenvoud en het intuïtieve gebruik van de elementen. De toepassingen kunnen door één persoon gebruikt worden, maar functioneren vele malen beter wanneer zij door twee personen tegelijkertijd worden gebruikt. Juist dan creëer je balans, samenwerking en plezier. De zitelementen kunnen worden toegevoegd aan de traditionele MA66-trottoirpaal, oftewel het bekende Amsterdammertje. Ook het Amsterdammertje wordt door HR Groep geproduceerd.
De Schommel 
Dit element wordt geplaatst op één Amsterdammertje en schommelt heen en weer. Ook kan de schommel om het paaltje draaien.
De Schuifstoel
Dit element wordt geplaatst op één Amsterdammertje. Aan elk uiteinde kan een persoon plaatsnemen. Vervolgens kan men heen en weer schuiven.

De Wipwap
Dit element dient bevestigd te worden tussen twee Amsterdammertjes. Het element schommelt heen en weer. Gebruikers kunnen bij dit element met hun ruggen tegen elkaar aan zitten.


 Download de leaflet onder aan deze pagina voor meer informatie over de zitelementen.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Communicatie
Contactpersoon: Miarka Webb
communicatie@hrgroep.nl

* Beschikbaarheid en prijzen zitelementen op aanvraag.

Ultimate Signing™

HR Groep begon, als eerste onder de verkeersbordenproducenten, ruim 10 jaar geleden met een vernieuwde productiemethode: het digitaal printen van retroreflecterende folie. In 2016 voerde de Nederlandse Vereniging Verkeersborden Fabrikanten (VNVF) dit in als het nieuwe concept Ultimate Signing™. We onderscheiden Ultimate Signing™ met 20 jaar en 10 jaar aflopende garantie.

Groen ondernemen

Binnen HR Groep is groen ondernemen op diverse manieren geïntegreerd in de bedrijfsprocessen.

Aandacht voor het milieu

De HR Groep draagt haar steentje bij aan de 3 P’s van duurzaam ondernemen, door rekening te houden met milieu (Planet), welzijn van medewerkers (People) en de financiële gezondheid (Profit).

Lean and Green

Lean and Green is een stimuleringsprogramma voor bedrijven en overheid dat wordt uitgevoerd door Connekt.
20-March-2020

Nieuwe maatregelen rondom COVID-19

Het coronavirus COVID-19 houdt momenteel de hele wereld bezig en zoals het zich laat aanzien leidt het de komende tijd ook tot veel vragen in Europa.02-March-2020

Landelijke verkeersbordendata met IPSm

HR Groep brengt met het Intelligence Public Space management platform en App alle verkeersborden in Nederland in kaart.

29-November-2019

Nederlandse fabrikanten van stalen masten slaan handen ineen

Tijdens de Vakbeurs Mobiliteit in Houten is de oprichting van SMIN (Stalen Masten In Nederland) bekend.

youtube twitter linkedin