Ultimate Signing™

HR Groep begon, als eerste onder de verkeersbordenproducenten, ruim 10 jaar geleden met een vernieuwde productiemethode: het digitaal printen van retroreflecterende folie. In 2016 voerde de Nederlandse Vereniging Verkeersborden Fabrikanten (VNVF) dit in als het nieuwe concept Ultimate Signing™. We onderscheiden Ultimate Signing™ met 20 jaar en 10 jaar aflopende garantie.
Dit houdt in dat het bord bestaat uit zowel een duurzame drager (aluminium coil-coating of een alternatief) als een duurzaam beeldvlak (retroreflecterende folie).

Duurzame drager 
Bij de productie van een duurzame drager worden de standaard verkeersborden door het gebruik van aluminium coil-coating alleen nog mechanisch behandeld. De basis is een voorgecoate plaat aluminium, waardoor de borden een gekleurde rand aan de achterzijde behouden. De voordelen hiervan op een rij:
- geen individueel reinigingsproces;
- geen uitstoot schadelijke dampen;
- geen lozing van afwalwater;
- geen chemisch afval (resten verf en filters);
- geen overbodig restafval en nauwelijks verlies van aluminium door standaardisering van verkeersbordformaten. 

Duurzaam beeldvlak
Voor het vervaardigen van een duurzaam beeldvlak wordt gebruik gemaakt van een printtechniek in plaats van een zeefdruktechniek. De speciale digitale printtechniek is minder belastend voor het milieu dan zeefdruk en andere printvormen. De voordelen hiervan op een rij:
- Er worden inkten zonder oplosmiddel gebruikt.
- Het UV-bestendige laminaat biedt een zeer hoge bescherming.
- Lijmresten en vervuiling zijn zeer eenvoudig te verwijderen zonder de afbeeldingen aan te tasten. 
- De folie is krasbestendiger dan bestaande materialen.
- Voor derden is het onmogelijk om teksten te verwijderen c.q. aan te passen.
- Het egale oppervlak zorgt voor een schoner bord en vuil (bv. algengroei) kan zich minder hechten en is eenvoudiger te verwijderen. 

Digitaal printen
Wetenschappelijk onderzoek wees uit dat de milieubelasting bij productie volgens het Ultimate Signing™ concept ongeveer 60% minder is dan de milieubelasting bij zeefdrukken. De digitale printtechniek is daarmee vele malen milieuvriendelijker dan de zeefdruk productietechniek. HR Groep koos er dan ook voor om het gebruik van de zeefdruk productiemethode zoveel mogelijk te beperken.

Ultimate Signing™ 10 en 20
We maken onderscheid tussen de concepten Ultimate Signing™ 20 jaar (US20) en Ultimate Signing™ 10 jaar (US10). 

US20
Kwaliteit
De afnemer krijgt 20 jaar aflopende garantie op de borden.

Veiligheid
Het beeldvlak bestaat uit een duurzame, hoogwaardige, zelfklevende, geprinte, micro-prismatische, retroreflecterende folie dat is afgedekt met een UV bestendig transparant laminaat. 
De borden hebben een zeer hoge helderheid en bieden een optimale functionaliteit onder zowel grote als kleine observatie- en invalshoeken conform de norm DIN 67520-2013:10. De verkeersborden en onderborden voldoen aan de Europese norm NEN-EN 12899-1:2007 en de nationale norm NEN 3381:2013, de uitvoeringsvoorschriften BABW inzake verkeerstekens en het RVV 1990. De borden zijn CE gemarkeerd. Straatnaamborden voldoen aan de nationale NEN 1772:2014 en de NEN 3381. 

Duurzaamheid
De borden en het beeldvlak worden op de meest duurzame manier geproduceerd.

US10
Kwaliteit
De afnemer krijgt 10 jaar aflopende garantie op de borden.

Veiligheid
Het beeldvlak bestaat uit een duurzame, hoogwaardige, zelfklevende, geprinte, micro-prismatische, retroreflecterende folie dat is afgedekt met een UV bestendig transparant laminaat. 
De borden hebben een zeer hoge helderheid en bieden een optimale functionaliteit onder zowel grote als kleine observatie- en invalshoeken. Ultimate Signing™ 10 jaar is een uitstekend alternatief voor Ultimate Signing™ 20 jaar en wordt uitsluitend door HR Groep aangeboden in Nederland. De verkeersborden en onderborden voldoen aan de Europese norm NEN-EN 12899-1:2007 en de nationale norm NEN 3381:2013, de uitvoeringsvoorschriften BABW inzake verkeerstekens en het RVV 1990. De borden zijn CE gemarkeerd. Straatnaamborden voldoen aan de nationale NEN 1772:2014 en de NEN 3381.

Duurzaamheid
De borden en het beeldvlak worden op de meest duurzame manier geproduceerd.

Duurzaam alternatief
Het is mogelijk om het toch al duurzame verkeersbord verder te verduurzamen door te kiezen voor een alternatieve drager. Kies bijvoorbeeld voor het materiaal bamboe. Lees hier alles over bamboe verkeersborden.

Digitale ontwikkeling
Een groot gedeelte rondom het produceren en beheren van verkeersborden is gedigitaliseerd. In onze vernieuwde webshop kunt u eenvoudig uw duurzame verkeersborden bestellen. Door een sensor toe te voegen aan een verkeersbord is het mogelijk om allerlei relevante data over het object en de omgeving te verzamelen. Wanneer er iets met het bord aan de hand is, kan de beheerder direct actie ondernemen. Ook zorgt de koppeling van het beheersysteem met een landelijke database ervoor dat de beheerder snel en eenvoudig inzicht heeft in de volledigheid van het bordenbestand. Lees hier meer over de mogelijkheden van Intelligent Public Space Management (IPSm).


Groen ondernemen

Binnen HR Groep is groen ondernemen op diverse manieren geïntegreerd in de bedrijfsprocessen.

Aandacht voor het milieu

De HR Groep draagt haar steentje bij aan de 3 P’s van duurzaam ondernemen, door rekening te houden met milieu (Planet), welzijn van medewerkers (People) en de financiële gezondheid (Profit).

Lean and Green

Lean and Green is een stimuleringsprogramma voor bedrijven en overheid dat wordt uitgevoerd door Connekt.

Webshop

In de webshop van de HR Groep kunt u zelf direct bijna alles kopen op het gebied van streetcare, traffic en wayfinding.
20-March-2020

Nieuwe maatregelen rondom COVID-19

Het coronavirus COVID-19 houdt momenteel de hele wereld bezig en zoals het zich laat aanzien leidt het de komende tijd ook tot veel vragen in Europa.02-March-2020

Landelijke verkeersbordendata met IPSm

HR Groep brengt met het Intelligence Public Space management platform en App alle verkeersborden in Nederland in kaart.

29-November-2019

Nederlandse fabrikanten van stalen masten slaan handen ineen

Tijdens de Vakbeurs Mobiliteit in Houten is de oprichting van SMIN (Stalen Masten In Nederland) bekend.

youtube twitter linkedin