IPSm

Met IPSm op weg naar een slimme, veilige en comfortabele openbare ruimte Door slimme technologieën is het mogelijk om functionaliteiten toe te voegen aan bestaande producten en diensten, waardoor een product of dienst een extra bijdrage gaat leveren. Hierdoor zijn we in staat om de buitenruimte een bijdrage te laten leveren aan:
- Minder verkeersslachtoffers
- Optimalisering verkeersdoorstroming
- Verbeterde sociale veiligheid
- Schone omgeving / luchtkwaliteit
- Beleving
- Economische vitaliteit
- Kosten efficiënt beheer
- Duurzaamheid
Een statisch object in de buitenruimte wordt een slim product dat informatie kan geven over zichzelf en de ruimte om het object heen. Met “Intelligent Public Space Management” wordt informatie over objecten in de openbare ruimte Actueel, Betrouwbaar en Compleet vastgelegd en gekoppeld.
Objecten in de openbare ruimte worden voorzien van sensoren en sturen de verkregen informatie door aan onze database. De database zet deze informatie, via diverse applicaties om in bruikbare informatie. Wij realiseren dit door data te genereren in de buitenruimte, relevante data te koppelen en deze data slim te gebruiken in allerlei toepassingen. 

Bijvoorbeeld:

  • Meest actuele administratie van objecten in de buitenruimte, klaar voor ITS en basisregistratie zoals BGT
  • Detecteren van verkeersbewegingen en deze data vervolgens omzetten naar toepassingen die de verkeerssituatie aanpassen, gedrag beïnvloeden of educatie geven.
  • Detecteren van afval en COuitstoot en deze data omzetten naar afvalmanagement, alternatief vervoer of rerouting.
Samenwerking met KPN
Voor de realtime communicatie van de sensoren met de database maken wij gebruik van het LoRa netwerk. LoRa staat voor Low Power Wide Area Network (Long Range) het is een energiezuinig netwerk dat over lange afstanden kleine hoeveelheden data kan transporteren. Wij zijn hiervoor een samenwerking aangegaan met KPN.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Ellen Hoogeveen
Ellen.Hoogeveen@hrgroep.nl
+31 (0)6 5361 54 06

Bamboe verkeersborden

Bijna iedereen kent de aluminium verkeersborden in het straatbeeld, maar verkeersborden van bamboe?

Beheer en onderhoud

Onderhoud en beheer, montagewerk, preventief en correctief onderhoud, schadeherstel, storingsdienst.

Visie- Concept / Ontwerp-Product

HR Groep denkt mee in het totaalpakket: vanuit een visie of concept uitgerold tot een mooi ontwerp of eind product.

Koop vs Lease

Met ons concept ‘leasen van bewegwijzering’ kunnen wij u maximaal ontzorgen.
Het gaat hier om: toeristische, recreatieve en  bewegwijzering van industrieterreinen.
15-April-2019

Waar wilt u meer over weten?

HR Groep wil haar kennis over (actuele) thema's binnen het vakgebied openbare ruimte en verkeer graag delen. Wij zijn daarom benieuwd over welke onderwerpen professionals meer willen weten. Bent u werkzaam in ons vakgebied? Vult u dan onze online vragenlijst in. Deze bestaat uit slechts 5 vragen. De antwoorden helpen ons om in de toekomst nog gerichter onze volgers te informeren over recente ontwikkelingen, innovaties en actuele thema's in ons werkveld. 

Klik hier voor de enquête.
12-April-2019

Anti-uilenrol voorkomt aanrijdingen

Langs de provinciale en rijkswegen gaan veel roofvogels op de hectometerborden zitten. Deze borden staan dicht op de weg.03-April-2019

VNVF deelt kennis tijdens DeuSAT 2019

Vorige week mocht HR Groep namens de Vereniging Nederlandse Verkeersborden Fabrikanten (VNVF) haar kennis delen over innovaties op het gebied van duurzaamheid en digitalisering tijdens de Deutscher Strassenausstattertag 2019 in Keulen.
youtube twitter linkedin