Bamboe verkeersborden

Bijna iedereen kent de aluminium verkeersborden in het straatbeeld, maar verkeersborden van bamboe?

HR Groep maakt zich al jaren sterk voor duurzaamheid. Duurzaam ondernemen is op diverse manieren geïntegreerd in onze bedrijfsprocessen en productietechnieken, maar ook onze innovaties leiden tot duurzame alternatieven en oplossingen. HR Groep introduceert een duurzame alternatief voor het aluminium verkeersbord: een bamboe verkeersbord. Een kraswerend product dat niet breekt of vervormt door de hardheid, dichtheid en stabiliteit van bamboe. 

Door bamboe voor uw RVV-bebording te kiezen, kiest u voor een duurzaam product dat significant bijdraagt aan het verkleinen van de footprint van uw bordenareaal. 

Dit bamboe verkeersbord heeft een minimale CO2 voetafdruk. De meest duurzame keuze is het opknappen van een bestaande drager en de drager te voorzien van een nieuwe, digitaal geprinte signface. Dit blijkt in de praktijk echter niet altijd mogelijk of voldoende. Dan moeten er nieuwe verkeersborden geplaatst worden. Bamboe is in dat geval net als gerecycled aluminium een duurzame keuze. 

De bamboe borden zijn recyclebaar in een biomassaenergiecentrale met een emissiebeperking. Daar wordt de bamboe verbrand, waarbij energie vrijkomt. Van deze energie wordt elektriciteit gemaakt en de overgebleven warmte kan voor een warmtenet worden gebruikt.

Download de leaflet onderaan deze pagina voor alle informatie over de bamboe verkeersborden.
Pilot bamboe beugels en palen
Tot op heden werd een bamboe verkeersbord altijd aan een aluminium of stalen paal bevestigd. Op dit moment worden de eerste bamboe palen en beugels getest in de openbare ruimte. Ook achter de schermen worden de palen en beugels aan diverse testen onderworpen en vanuit daar door ontwikkeld.
Duurzaam beheer
Het toevoegen van een sensor op de drager stelt wegbeheerders in staat het beheerproces van het bordenbestand te verduurzamen. Deze sensor geeft allerlei relevante informatie over het bord en de omgeving door aan de beheerder. Deze kan direct actie ondernemen wanneer dat nodig blijkt, bijvoorbeeld bij scheefstand na een aanrijding. Ook zijn de borden met sensoren zichtbaar in een datasysteem en kan er eenvoudig een analyse worden gemaakt van het bordenbestand. Op basis van de analyse geeft HR Groep wanneer gewenst een advies over het vervangen, plaatsen of verwijderen van borden. Lees hier meer over Intelligent Public Space management.  

HR Groep heeft het bamboe verkeersbord ontwikkeld in samenwerking met MOSO International B.V.: de specialist in de ontwikkeling en verkoop van innovatieve en milieuvriendelijke, uit bamboe vervaardigde, producten voor interieur en exterieur toepassingen. Het bamboe bord is door SGS Intron (AKI) getoetst aan de NEN- EN 12899-1:2007. De NEN-EN 12899-1 is in maart 2018 toegekend. Bekijk onze Certificaten.
 

Meer informatie?
Bekijk en bestel onze bamboe verkeersborden in onze webshop:

Bestel nu in de webshop

Beheer en onderhoud

Onderhoud en beheer, montagewerk, preventief en correctief onderhoud, schadeherstel, storingsdienst.

Visie- Concept / Ontwerp-Product

HR Groep denkt mee in het totaalpakket: vanuit een visie of concept uitgerold tot een mooi ontwerp of eind product.

Koop vs Lease

Met ons concept ‘leasen van bewegwijzering’ kunnen wij u maximaal ontzorgen.
Het gaat hier om: toeristische, recreatieve en  bewegwijzering van industrieterreinen.
29-November-2019

Nederlandse fabrikanten van stalen masten slaan handen ineen

Tijdens de Vakbeurs Mobiliteit in Houten is de oprichting van SMIN (Stalen Masten In Nederland) bekend.

15-November-2019

Snelheidsborden vervangen door stikstofakkoord

De 120 en 130 km per uur borden langs de weg moeten vervangen worden als een van de maatregelen die moeten bijdragen om de stikstofcrisis op te lossen. Hoe kan vervolgens het vervangen van deze borden zo duurzaam mogelijk worden gedaan?18-September-2019

Brexit: U-routeborden

Er is nog veel onduidelijkheid over de Brexit. Toch treft ook Nederland al de nodige voorbereidingen op het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie.youtube twitter linkedin