VVN Schoolpleinpakket

Het Schoolpleinpakket biedt u een compleet en compact pakket praktijkopdrachten. Met het Schoolpleinpakket heeft u gedurende het hele schooljaar volop praktische verkeerslessen voor alle groepen van de basisschool. Leuk om te doen op het schoolplein, in de gymzaal of aula!
Schoolpleinpakket leerdoelen
Met het Schoolpleinpakket oefenen en ontwikkelen leerlingen de vaardigheden van het lopen en fietsen in een veilige omgeving, zodat ze zich veilig kunnen gedragen als fietser en als voetganger. Er hangen leerdoelen aan de opdrachten, die bijdragen aan de domeinen kennis, vaardigheden, veiligheidsbewustzijn en houding, in de rol van voetganger en fietser. De focus ligt op het domein vaardigheden. 
Opdrachtkaarten 
De opdrachtkaarten zijn verdeeld in vier clusters: Lopen, Oversteken, Fietsen 1 en Fietsen 2.

Aan de voorkant staan er eenvoudige pictogrammen en een duidelijke illustraties van de verkeerssituatie. Op de achterkant staat stap voor stap de opdracht uitgelegd. Ook de verkeersregels en aandachtspunten bij de opdracht staan op de kaart.

De leerkracht kan zelf een keuze maken uit alle kaarten en zo de opdrachten uitzoeken die aansluiten bij het niveau van de kinderen. De opdrachtkaarten zijn geschikt om in kleine groepjes uit te voeren.

Wie geeft er les?
Natuurlijk kunt u als leerkracht zelf met (groepjes) kinderen aan de slag, maar daarnaast is de opzet van de opdrachtkaarten zo dat ook anderen (stagiaires, kinderen van groep 7 en 8, VVN Verkeersouders) er gemakkelijk mee kunnen werken. Per opdracht is er in principe één begeleider nodig. Bij sommige opdrachten is een extra assistent nodig, bijvoorbeeld voor het bedienen van de verkeerslichten. Dat staat dan expliciet aangegeven op de opdrachtkaart.


Schoolpleinpakket aanschaffen 
Je bestelt het schoolpleinpakket in onze webshop:

Bestel nu in de webshop


Meer weten? Neem contact op met:
Caroline van Rij
Caroline.vanRij@hrgroep.nl
+31 (0)6 1569 28 95 

Bewegwijzeringsproces van A tot Z

Er gaat een heel proces van planvorming en realisatie vooraf aan de totstandkoming van bewegwijzering in de openbare ruimte.


 

Verkeersveilige schoolzone

Verkeersproblemen bij scholen zijn veelzijdig. De omgeving van de school heeft verschillende ruimtelijke functies, die soms botsen.

Schiphol op de schop

Vergelijk het met het opnieuw inrichten van een postzegel.

Een intelligente buitenruimte

Door de digitalisering van onze maatschappij en de komst van zelfrijdende auto’s is de behoefte ontstaan aan een nationaal overzicht van alle objecten in de openbare ruimte.
20-June-2019

HR Groep Nieuw-Vennep definitief verhuisd

Vanaf heden vindt u HR Groep Nieuw-Vennep aan de Markweg 43 in Nieuw-Vennep. Dit is de definitieve, nieuwe locatie van de vestiging in Nieuw-Vennep.05-June-2019

Zo draag jij bij aan een duurzame openbare ruimte

Toepassingen in de openbare ruimte kunnen bijdragen aan een duurzame leefomgeving. Denk aan het duurzaam beheer van objecten en het gebruik van duurzame materialen. Lees de 3 tips van HR Groep! 


04-June-2019

Nieuwe verwijsborden parkeergarages Amsterdam

De borden die verwijzen naar parkeergarages in Amsterdam zijn vernieuwd, zodat zij beter en sneller vindbaar zijn.youtube twitter linkedin