HR-GroepRecente activiteiten
spacer
laseren 02

Technieken


Naast printen, zeefdrukken en snijteksten maken wij gebruik van de volgende technieken: lasergraveren, 3-D subilmeren, Digipress en Digiprint.

Frezen en graveren
Met een frees kan een materiaal niet alleen door en door worden uitgesneden, een materiaal kan ook slechts oppervlakkig worden ingekrast. In dit geval spreken wij over graveren. HR Groep kan kunststoffen voor u graveren zoals resopal, acrylaat en trespa (droog graveren) en daarnaast ook metalen zoals messing, RVS en aluminium (nat graveren). De gegraveerde figuraties of letters kunnen vervolgens naar wens met kleur worden ingelakt. Gegraveerde producten hebben een authentieke uitstraling en zijn bijzonder duurzaam.

Laserengraveren
Laseren is een techniek waarbij figuraties of letters met behulp van een laserstraal in een materiaal worden gebrand. Het is een snelle techniek en zeer precies: ieder gewenst beeld verschijnt haarscherp op het gekozen materiaal. Laseren is bovendien een duurzame techniek met een garantie van tenminste 10 jaar.

3D-sublimeren
3D-sublimeren is een unieke vorm van sublimatie; de fase waarin een vaste stof overgaat naar gas. Deze nieuwe techniek levert weerbestendige full colour afbeeldingen op, geschikt voor elk oppervlak, vlak of gevormd. Onder vacuümdruk en hoge temperaturen worden pigmenten ingebracht in een substraat, poedercoating of natlaklaag. Motieven, letters en full colour beelden worden dus niet op het oppervlak aangebracht, maar slijtvast verwerkt. Vormen en profielen kunnen aan alle zijden worden gedecoreerd. Het productieproces is milieuvriendelijk en de behandelde producten zijn aan het eind van hun levensduur volledig recyclebaar.

Digipress
Digipress is de benaming van het materiaal dat wordt verkregen door de techniek van digitaal printen samen te brengen met High Pressure Laminate. Via een speciale techniek kunnen panelen worden voorzien van full colour afbeeldingen. Wat ontstaat is een fraai en duurzaam product met een minimale garantie van tien jaar op zowel vormvastheid als kleurechtheid. Digipress kenmerkt zich door een grote mate van slagvastheid en krasbestendigheid en is hierdoor een van de meest “hufterproof” producten die momenteel verkrijgbaar is in de markt. Bovendien is graffi ti met de juiste middelen goed te verwijderen. De panelen zijn leverbaar in diktes variërend van 1 tot 10 mm .

Digiprint
Wij kunnen voor een groot aantal verschillende toepassingen digitaal en op groot formaat printen. Naast folie is het mogelijk ook rechtstreeks op andere (harde) materialen te printen, zoals aluminium DOR-borden, dibond, zeildoek en rvs. Het maximale printformaat bedraagt 1620 x3050mm en de printresolutie is mogelijk tot 720 dpi. De standaard instelling bedraagt 360dpi waarbij al een uitermate goede beeldkwaliteit wordt verkregen. De printer kan zowel harde als flexibele materialen verwerken die bedoeld zijn voor binnen- en buitengebruik en een maximale dikte hebben van 25,4 mm.